Lysistrata, Statue

Met een gemiddelde leeftijd van 21 maakt Lysistrata muziek tussen postrock, noise en mathrock. Het Franse trio tourde er al op los, stond onder andere op Rock En Seine, en won een resem prijzen.

Album The Thread maakte hen in 2017 tot rockrevelatie in eigen land; bij ons kwam het album in 2018 uit. In dat jaar verrasten ze ook op Eurosonic met "potige noiserock die continu wisselt van maat en sfeer" (verslag van Red Bull).

"Het is lang geleden dat we bij een post-rockband zoveel overgave zagen, en zoveel decibels te verduren kregen; (...) Lysistrata combineert het beste van Refused, Battles, vroege Foals, And So I Watch You From Afar en It It Anita" (Enola). Hoog tijd om de Belgische muziekscene wat verder te verkennen!

Statue is een instrumentale wervelwind: met vier (!) gitaristen en een geoliede ritmesectie zorgen ze voor een heftige wall of sound. "Op laatste plaat Kasper doen de heren soms denken aan Battles, dan weer aan Trans Am en bij momenten aan Shellac. Repetitief, strak, hoekig én dansbaar!" (De Morgen)

Statue(BE)

"Op Kasper doen de heren soms denken aan Battles, dan weer aan Trans Am en bij momenten aan Shellac. Repetitief, strak, hoekig én dansbaar!" (De Morgen)

Lees meer

Lysistrata(FR)

"Lysistrata geeft de toeschouwer geen tijd om te acclimatiseren. Vanaf het eerste nummer speelt het Franse powertrio alsof dit zijn laatste show is." (Enola)

Lees meer

  Videos

  Lysistrata, Statue
  06.06.19
  Deuren
  20:00
  Voorverkoop
  € 12
  Avondkassa
  € 15