Finn Andrews (The Veils)

+ Reb Fountain

Finn Andrews is frontman van de Londense indierockband The Veils. Een paar nummers die hij voor hun laatste plaat Total Depravity (2016) schreef, pasten niet in het rijtje, en bovendien had Andrews nood aan een break: “I needed to leave London. It was making me sick and I needed to get out, my relationship had broken down, so I went back to New Zealand. I had a feeling I’d be able to  find the right people there to make the album, and it was as far away as I could go from where I was before, which felt necessary as well.”

Het resultaat is soloalbum, One Piece At A Time, dat uitkomt op 15 maart bij Nettwerk. De drie singles zijn alvast veelzijdig: eerst was er "Love, What Can I Do?', met zin voor drama, dan volgde 'Shot Through The Heart (Then Down In Flames)', een ingetogen painopopsong, en nu is er ‘One By The Venom’, een lichtvoetige list song met 40 manieren om ... te sterven.

Waar de muziek van The Veils het midden houdt tussen Nick Cave en The Smiths, ontpopt Andrews zijn in zijn solowerk "definitief tot een klassieke singer-songwriter met eeuwigheidspotentie" (enola). "Het vervangen van gitaar door piano en strijkers maak het geheel iets minder woest en rauw. Het blijft direct herkenbaar als zijn stijl" (Bluesmagazine).

Andrews zingt en speelt piano; een liveband staat hem bij.

Reb Fountain(NZ)

De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter brengt in september haar tweede album uit. Single 'Faster' is alvast een ballad met countrygitaren en piano, lo-fi en dromerig.

Lees meer

Finn Andrews(NZ)

Alom gekend als frontman bij The Veils, maar ook sterk bezig met een solo project. Heerlijk nostalgisch en in balans met de natuur.

Lees meer

Videos

Finn Andrews (The Veils)+ Reb Fountain
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17

Studentenkorting is niet geldig. Dit is een zittend concert met genummerde plaatsen.