Icarus: Dominique Lawalrée

I.h.k.v. International Piano Day

Dominique Lawalrée is een Belgische componist en pianist die vaak geassocieerd is met ‘The New Simplicity Movement’. Zijn oeuvre omvat meer dan 650 composities op ruim 30 platen vol hermetisch minimalisme. In 1976 richtte hij in Brussel zijn eigen label The Editions Walrus op als zijn persoonlijk vehikel voor niet commercieel verkoopbare muziek. Daaropvolgend bracht hij een reeks soloplaten uit gespeeld op zijn eigen ontworpen piano, allerhande synthesizers, Wurlitzer, orgel, percussie, aangevuld met tape experimenten en stem.

Referenties zijn Erik Satie, Brian Eno, Morton Feldman en the Beatles in moeilijker momenten. Omschrijf Lawalrée’s muziek niet als ambient, wel eerder als behang. Maar dan wel van het soort dat de belangstelling van Brian Eno opwekte om uit te brengen via diens Obsure Records of bewonderaars kende als Marc Moulin. Leer 1 van de onbekende grote meesters van de Belgische avant-garde kennen op International Piano Day (initiatief van Nils Frahm).

Dat een piano 88 toetsen heeft, wist een echte kenner wellicht al. Dat International Piano Day voor diezelfde reden op de 88e dag van het jaar valt, kan echter verrassend nieuws zijn.
Noteer het alvast in je agenda, want 29 maart wordt een dag om naar uit te kijken!

Dominique Lawalrée(BE)

Dominique Lawalrée is een Belgische componist en pianist. Zijn oeuvre omvat meer dan 650 composities op ruim 30 platen vol hermetisch minimal

Lees meer
  Icarus: Dominique LawalréeI.h.k.v. International Piano Day
  29.03.19
  Deuren
  20:00
  Voorverkoop
  € 5
  Avondkassa
  € 7