Record Store Day 2019

Jaar na jaar blijft Record Store Day groeien, als dé afspraak voor diggers & muziekfans alike. Zoals de voorbije jaren slaan Music ManiaKunstencentrum Vooruit en Democrazy de handen in elkaar om samen een no-nonsense muzikale (vinyl)dag te organiseren. 

Ook tijdens deze twaalfde editie (damn, time flies!) zorgen we voor een reeks gratis topconcerten in Vooruit: korte en krachtige sets met full band. In het café van Vooruit kan je vanaf 12u terecht voor: Zwangere GuySXHydrogen SeaStadtPieter-Paul Devos en Wallace Vanborn.

Voor het eerst zorgen we ook voor intieme, akoestische optredens in een bus voor de deur van Vooruit. We krijgen concerten voorgeschoteld van: The Bony King of NowhereWardrobeTristanMooneyeAnd They Spoke In Anthems en Reena Riot.

Zoals steeds heeft Music Mania bovendien enkele unieke releases:

De volledige lijst van releases die in Music Mania voorhanden zal zijn, vind je hier. Countdown has begun! #RSD19

The Bony King Of Nowhere(BE)

Het vijfde album van de Gentse singer-songwriter Bram Vanparys zet zijn unieke universum prachtig in de verf. 'Silent Days' klinkt experimenteler en donkerder dan zijn vorige werk.

Lees meer

Stadt(BE)

Vier in de jazz gepokt en gemazelde heren die zich onbevreesd op de psychedelica en krautrock storten, dat is STADT!

Lees meer

Mooneye(BE)

Indierock met elementen uit de folk en country die door een geoliede band wordt vertaald in een opzwepende liveperformance. Mooneye is tegelijk klein en groot, secuur en speels.

Lees meer

Reena Riot (BE)

Naomi Sijmons laat zich omringen door topmuzikanten en bloeit open: zeven jaar na Humo's Rock Rally, langs hobbelige paden, is er het prachtdebuut van Reena Riot, Nix. Onheilspellend en ongepolijst.

Lees meer

SX(BE)

In 2011 landde SX op aarde met hun exotische single 'Black Video’, een magnetisch nummer die van het duo dé revelatie in de Belgische muziekscene maakte.

Lees meer

Tristan(BE)

Nieuw project van zangers en componiste Isolde Van den Bulcke (Siam). Ambientpop voor liefhebbers van een unieke kruising tussen Lianne La Havas, Boards of Canada en Wayne Shorter.

Lees meer

Wallace Vanborn (BE)

Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed...

Lees meer

Wardrobe(BE)

Deze Antwerpse alternatieve indieband is het project van artiest Johan Verckist die ook deel uit maakt van de Belgische formatie Glitterpaard. Tweede album 'Giving Up A Ghost' is uit sinds maart.

Lees meer

And They Spoke In Anthems(BE)

2011. Arne Leurentop rijdt in een witte Ford Falcon door Australië. Op zoek naar zon, leegte en andere contrasten met België. Hij verdient de kost als straatmuzikant. Zingend rijdt hij van dorp tot...

Lees meer