Adrian Younge + Ali Shaheed Muhammad (A Tribe Called Quest): The Midnight Hour Tour

Het lijkt wel middernacht in een rokerige club in Harlem, Manhattan rond 1930: The Midnight Hour, het nieuwe album van topproducers Ali Shaheed Muhammad en Adrian Younge is een ode aan black excellence, en aan de generatie zwarte artiesten die toen jazz en soul naar nieuwe hoogtes duwden.

Negentig jaar later roepen Ali Shaheed Muhammad en Adrian Younge de sfeer van toen opnieuw op, en leggen verbanden met de grote zwarte namen in de jazz en soul van vandaag. Raphael Saadiq, CeeLo Green, Ahmir 'Questlove' Thompson, Bilal en vele anderen werkten mee aan The Midnight Hour. De opnames gebeurden volledig analoog, en met een negenkoppig orkest van blazers en strijkers. Twintig tracks, no fillers: het album klinkt als een verloren gewaande Stax-plaat, die je van voor naar achter beluistert. 

Muhammad en Younge hebben groot aanzien als componisten van hedendaagse R&B, soul en hiphop: Muhammad was één van de drie leden van A Tribe Called Quest en is producer. Younge is multi-instrumentalist en filmcomponist die al werk producete van The Delfonics, Kendrick Lamar, Ghostface Killah en Souls Of Mischief. Ze werkten al samen aan een album van Souls of Mischief en componeerden de soundtrack van Marvel-film Luke Cage.

“We really want it to be an experience,” zegt Muhammad. “We want you as the listener to really be in our world. There was a lot of energy placed into that music. That means something when you hear it. And wherever it takes you, just go.”

Videos

Adrian Younge + Ali Shaheed Muhammad (A Tribe Called Quest): The Midnight Hour Tour
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 20
Avondkassa
€ 24