Sons

+ Those Who Didn’t

Sons won De Nieuwe Lichting minder dan een jaar nadat het viertal uit Melsele begon te jammen; daarop volgde dan weer een jaar vol optredens op steeds groter wordende podia, een uitverkochte clubtour (bij ons passeerden ze in de Charlatan) en een zomer vol festivals in België en Nederland. Nóg een jaar later is debuutalbum Family Dinner uit, opgenomen met producers Reinhard Vanbergen (Das Pop) en Michael Badger-Taweel (King Gizzard & The Lizard Wizard). Singles 'Ricochet', 'Naughty' en 'Family Dinner' krijg je via de radio gloeiend heet opgediend. Het gaat snel en hard met Sons, op én naast het podium.

De Morgen was bij de releaseshow in ABbox op 3 mei en gaf "een tien voor attitude". "[H]un debuut Family Dinner [...] is nog geen twee weken oud. De kracht en persoonlijkheid waarmee SONS op het podium van de AB stond deed anders vermoeden. De band toonde er dezelfde attitude als The Ramones of de jonge Arctic Monkeys: een uur lang song na song de zaal in smijten, en zien of het goedje bleef plakken." 't Was compleet met circle pit, mokerslagen én oerkreet. Sons is niet per sé grensverleggend, wel boenk erop.

Those Who Didn't is een vierkoppige instrumentale band uit Antwerpen met een stijl omschreven als Post-Everything en Pre-Nothing. Ze maken korte, catchy nummers die tegen je schreeuwen, zonder vocals weliswaar. Depressieve feel-good songs die je in de ballen trappen en zich voorgoed in je oren nestelen. Muziek geïnspireerd door Bauhaus, Berlijn, bier en Bukowski. 

Sylvester Vanborm(BE)

Sylvester Vanborm ken je als drummer bij Wallace Vanborn, Future Old People Are Wizards en Endlingr, Lee Anderson, Monskopoli, Alex Verdi en Ian Clement. Hij draait bovendien graag een stevig plaatje!

Lees meer

SONS(BE)

Dit viertal uit Melsele maakt driftige, nerveuze garagerock die je naar een gitzwart stukje in je schedel voert.

Lees meer

Videos