Davina & The Vagabonds

Luisteren naar Davina & The Vagabonds is als in een wonderlijke tijdmachine stappen: de muziek ademt jazz en blues uit de vroege twintigste eeuw. Toch klinkt de sound van het bruisende kwintet rondom de Amerikaanse zangeres en toetseniste Davina Sowers fris en uniek door invloeden uit pop, soul en latin. Sowers’ stem roept vergelijkingen op met namen als Adele, Amy Winehouse, Etta James en Bessie Smith.

In 2011 bracht Davina haar eerste originele album uit, Black Cloud. Het werd gezien als één van de 10 beste releases van het jaar door de Minneapolis Star & Tribune en werd bekroond met 4,5 sterren door Downbeat Magazine. Hun volgende release in 2014, Sunshine, bereikte de 13de plaats in de Billboard Blues Chart en zorgde ervoor dat ze een gastoptreden mochten spelen tijdens de bekende BBC-show Later with Jools Holland. In 2016 volgde livealbum Nicollet and Tenth. Momenteel werkt ze aan een nieuw album, dat door haar man gemixt wordt, en voor het eerst via een platenfirma uit zal komen. 

Met veel succes tourde de band de afgelopen jaren door de Verenigde Staten, Canada en Europa, waar ze speelden op onder meer New Orleans Jazz and Heritage Festival, Monterey Jazz Festival en North Sea Jazz Festival. Op 17 september houden ze halt in de Minard in Gent voor een onvergetelijke avond met een hoge dosis energie van gedreven muzikanten. 

Videos

Davina & The Vagabonds
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 21
Avondkassa
€ 25

I.s.m. Greenhouse Talent.
UiTPAS is niet geldig voor dit concert.