Davina & The Vagabonds

+ Les Bandits

Luisteren naar Davina & The Vagabonds is als in een wonderlijke tijdmachine stappen: de muziek ademt jazz en blues uit de vroege twintigste eeuw. Toch klinkt de sound van het bruisende kwintet rondom de Amerikaanse zangeres en toetseniste Davina Sowers fris en uniek door invloeden uit pop, soul en latin. Sowers’ stem roept vergelijkingen op met namen als Adele, Amy Winehouse, Etta James en Bessie Smith.

Debuutalbum Black Cloud (2011) werd gezien als één van de 10 beste releases van het jaar door de Minneapolis Star & Tribune. Opvolger Sunshine  leverde haar een gastoptreden op bij de BBC-show Later with Jools Holland. In 2016 volgde livealbum Nicollet and Tenth.  Op 17 september houden ze halt in de Minard in Gent voor een onvergetelijke avond met nieuw materiaal én een hoge dosis energie van gedreven muzikanten. 

Support act is Les Bandits, een gepassioneerd jazz/pop kwintet met Gentse roots. De Standaard omschreef de band als “een uitstekend ritmegevoel, swingende nostalgie en een bijna ongezond hoge dosis charme”.

Davina and the Vagabonds(US)

De sound van Davina and the Vagabonds klinkt fris en uniek door invloeden uit pop, soul en latin. Sowers’ stem roept vergelijkingen op met namen als Amy Winehouse, Etta James en Bessie Smith.

Lees meer

  Les Bandits(BE)

  LES BANDITS is een gepassioneerd jazz/pop kwintet met Gentse roots. De eigenzinnige composities zijn typerend voor de band, mede door de originele combinatie van instrumenten.

  Lees meer

  Videos

  Davina & The Vagabonds+ Les Bandits
  Deuren
  19:00
  Voorverkoop
  € 21
  Avondkassa
  € 25

  I.s.m. Greenhouse Talent.
  UiTPAS is niet geldig voor dit concert.