Jambinai

De Zuid-Koreaanse band Jambinai verscheen op het toneel in 2012 met debuutalbum Différance. Nadat ze in eigen land elk podia had veroverd, richtte de band zich op de rest van de wereld. Ze speelden op zowat alle prestigieuze festivals: SXSW, Roskilde, Primavera, Glastonbury, The Great Escape, ... In 2014 stonden ze bij Democrazy op DOK voor een ijzersterk concert. Tweede album A Hermitage (Bella Union) werd in 2016  al even enthousiast onthaald door de pers: **** in Uncut,  Mojo bestempelde de band als 'rising stars', ... Op 7 juni bracht Jambinai opvolger Onda (Bella Union) uit; ze deelden alvast openingstrack 'Sawtooth' en het nummer 'Sun. Tears. Red'. Het volledige album kan je beluisteren via deze link

De apocalyptische metalfolk / postrock van Jambinai slaat duidelijk aan. Met een gitaar en een resem traditionele Koreaanse instrumenten waar u nog nooit van gehoord heeft (haegum, piri of geomungo, iemand?), sleept Jambinai de luisteraar mee in haar donker en hypnotiserend universum. Hobo's uit bamboe, elektronische loops en 1000 jaar oude snaarinstrumenten gaan de strijd aan met scheurende gitaren en zorgen zo telkens weer voor intense en explosieve optredens.

Jambinai(KR)

Hobo's uit bamboe, elektronische loops en 1000 jaar oude snaarinstrumenten gaan de strijd aan met scheurende gitaren en zorgen zo telkens weer voor intense en explosieve optredens.

Lees meer

  Videos

  Jambinai
  di 15.10
  Koop tickets
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 15
  Avondkassa
  € 18