Jan Verstraeten

Toen Jan Verstraeten zijn schetsen, ideeën voor film en muziek samen legde, viel alles in een plooi. In de herfst van 2018 dook hij uit het niets op met een prachtige filmische indiepopsingle 'Moon Face'. "Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart", schrijft Focus Knack.  Tweede single 'Can It Be' kwam begin januari uit; in februari volgde dan eindelijk de uitstekend onthaalde EP Cheap Dreams (Unday Records). Ter ere van Record Store Day bracht hij de Destiny's Child-cover 'Survivor' uit op 100 genummerde exemplaren.

In mei organiseerden we een optreden van Jan Verstraeten in CAMPO Nieuwpoort, Dansende Beren schreef dit prachtige verslag. Nu komt hij naar Handelsbeurs, in zittende opstelling.

"Op Cheap Dreams is er simplistisch geluk maar ook diepe melancholiek en ergens in een hoekje opdoemende angst te horen. Dit kluwen van emoties wisselt zich niet af per nummer maar is op een fragiele manier samengekleefd en terug te vinden op elk moment in de ep." - Dansende Beren (★★★★1/2)

Videos

Jan Verstraeten
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

Dit concert is een coproductie van Handelsbeurs en Democrazy. 
Het gaat door in de grote zaal van de Handelsbeurs, met ongenummerde zitplaatsen.
Foto © Frederic Buytaert.