Jan Verstraeten + Echo Beatty

Toen Jan Verstraeten zijn schetsen, ideeën voor film en muziek samen legde, viel alles in een plooi. In de herfst van 2018 dook hij uit het niets op met een prachtige filmische indiepopsingle 'Moon Face'. "Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart", schrijft Focus Knack.  Tweede single 'Can It Be' kwam begin januari uit; in februari volgde dan eindelijk de uitstekend onthaalde EP Cheap Dreams (Unday Records). Ter ere van Record Store Day bracht hij de Destiny's Child-cover 'Survivor' uit op 100 genummerde exemplaren.

In mei organiseerden we een optreden van Jan Verstraeten in CAMPO Nieuwpoort, Dansende Beren schreef dit prachtige verslag. Nu komt hij naar Handelsbeurs, in zittende opstelling.

Onder het alias Echo Beatty bouwt Annelies Van Dinter met haar bezwerende songs en een doordringende stem een eigen universum, onwerelds en beklijvend. Nieuwe EP ‘Ode To The Attempt’ komt in oktober uit op Unday Records (Millionaire, Faces On TV, The Bony King Of Nowhere, Trixie Whitley). Ze klinkt opener en naakter als ooit tevoren en danst op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk. Ze rekent Annelies af met een turbulente episode waarin spijt en trots, ongeloof en vertrouwen perfect naast elkaar afwisselden. Het is haar ode aan de mislukkingen én de overwinningen.

Echo Beatty(BE)

Echo Beatty is een pop noir-band uit Antwerpen, 'ergens tussen psychedelica, blues en wringende pop in' (De Morgen). Experimentele pop met repetitieve drums en gitaren, en de stem van Annelies Van...

Lees meer

Videos

Jan Verstraeten + Echo Beatty
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

Dit concert is een coproductie van Handelsbeurs en Democrazy. 
Het gaat door in de grote zaal van de Handelsbeurs, met ongenummerde zitplaatsen.
Foto © Frederic Buytaert.