The Souljazz Orchestra

+ Nagløed

The Souljazz Orchestra is een sterke stem in turbulente tijden. Het Canadese collectief is niet vies van een politiek statement: het was tenslotte single 'Mista President' uit tweede album Freedom No Go Die dat de band in 2006 bekend maakte bij het grote publiek én bij Gilles Peterson.

Nu viert het multiculturele collectief zijn vijftiende verjaardag en tourt met zijn laatste plaat, Under Burning Skies, dat op Do Right!/Strut Records uitkwam. De zeskoppige band bevat drie saxofonisten en een toetsenist; percussie en zingen doen ze allemaal. Op Under Burning Skies introduceren ze vintage synthesizers en oude drummachines, die je zo terug naar de jaren '80 katapulteren. 

Support act Nagløed is een Belgische band, maar durft desondanks ver over de landsgrenzen heen kijken en de verscheidenheid aan invloeden is duidelijk hoorbaar, van improvisatiebands als Warped Dreamer tot de minimalistische aanpak van Radiohead of Nils Frahm, van de beats van Stuff en Hidden Orchestra tot de soundscapes van Floating Points en Bonobo.  Debuutalbum NowHere verschijnt op 8 september!

Nagløed(BE)

Nagløed is een Belgische band, maar durft desondanks ver over de landsgrenzen heen kijken en de verscheidenheid aan invloeden is duidelijk hoorbaar. van Radiohead of Nils Frahm tot STUFF. en Bonobo.

Lees meer

  Videos

  The Souljazz Orchestra+ Nagløed
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 16
  Avondkassa
  € 19