Psych Over 9000

Night Beats, The Germans, Condor Gruppe, Slift, S O R O R, Leopard Skull, Flowers

Psych Over 9000 is aan zijn derde editie toe, deze keer op DOK! De line-up is gestoffeerd met kleppers uit de psychedelische westkust van de VS. Blikvangers van deze editie zijn Night Beats die begin dit jaar nog indruk maakten in een uitverkochte AB Club. Daarnaast zal Slift je ongetwijfeld naar hogere regionen katapulteren.

Condor Gruppe, Leopard Skull en S O R O R houden de Belgische eer hoog. De Nederlandse stoner/doomband Flowers vervangt Tess Parks. En last but not least: ook The Germans vervoegen de line-up! Volgens Luminous Dash speelde de band het Sint-Jacobsplein moeiteloos plat tijdens de Gentse Feesten: "The Germans bewezen gisteravond laat op het groot podium van Sint-Jacobs (Walter De Buckplein) dat ze de meest opwindende liveband zijn die op een Gentse Feestenpodium te bewonderen viel"

DOK zal omgetoverd worden tot een zomerse hang-out waar gelijkgezinden elkaar kunnen treffen voor een bezwerende dag vol muziek, zon en frisse pintjes. U aangeboden door MCLX, Purple Panda en Democrazy, met steun van Stad Gent

Flowers(NL)

De Nederlandse stoner / doom band Flowers maakt al jaren furore in de underground scene. Debuutalbum Doom City komt uit in september 2019.

Lees meer

  S O R O R(BE)

  De shoegazing pop psyché van S O R O R kleurt je donkere dagen. Nieuwe Belgische band met referenties als Warpaint, Sonic Yout en Throwing Muses. Drie vrouwen en een dronken sound hacker.

  Lees meer

  The Germans(BE)

  The Germans brengen experimentele pop en noise en staan berucht voor hun onconventionele performances. Ze speelden op tientallen festivals en in voorprogramma's van The Kill, Millionaire en A Brand.

  Lees meer

  Leopard Skull(BE)

  Het muzikale ei van multi-instrumentalist Harm Pauwels neemt rare vormen aan, gaande van 70s synth pop, psychedelische gitaarpartijen en de fluit-uitspattingen van Jethro Tull.

  Lees meer

  Condor Gruppe(BE)

  Het Antwerpse collectief ontstond in 2012 als duo; tegenwoordig zijn ze met zeven. Na 'Latituds Del Cavell' en 'Frog Bog - A Tribute To Moondog' is hun derde album uit, 'Interplatenary Travels LP'.

  Lees meer

  Slift(FR)

  "A deafening mass of sonic magma, epic fuzz guitar flying over the fearsome motorik machine of bass and drum."

  Lees meer

   Night Beats(US)

   Night Beats brengt fuzz & garagerock in de traditie van Roky Erickson en the Black Angels. Live is de band nog altijd uw favoriete acid trip. Ideale afsluiter van Psych Over!

   Lees meer

   Videos