Pussy Riot

+ Girls Go Boom

De show van Pussy Riot in 4AD is uitverkocht, maar ook Handelsbeurs krijgt bezoek van het Russische collectief!  Brenger van controverse, criticaster van Poetin en zijn Russisch Orthodoxe kerk, beschuldigd van hooliganisme, maar bovenal voorvechter van feminisme, vrije meningsuiting en LGBTQ+-rechten: Pussy Riot is een kunstcollectief met ballen.

In 2012 werd de groep in één klap beroemd toen een performance in een kathedraal in Moscou abrupt afgebroken werd en drie leden opgepakt werden. Zeven jaar en vele arrestaties, vergiftigingen, reisverboden en zweepslagen later tourt Pussy Riot door Europa met de performance Riot Days, gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is een verslag van Alyokhina's arrestatie, proces en tijd in de gevangenis (21 maanden, in 2012-13).  Het wordt een eigenwijze mix van beeld, taal, performance, theater en een anarchistisch liveconcert.

Girls go BOOM is een collectief waar jonge vrouwen elkaars creatieve projecten steunen en samen de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten bestrijden. Voor Pussy Riot de boel in lichterlaaie zet, stelt Girls go BOOM haar manifest voor waarin de ambities van het collectief worden gebundeld. Een 'video & spoken word performance' getiteld "Girls To The Front"!  

Girls Go BOOM(BE)

Girls Go BOOM is een Gents collectief waarin jonge vrouwen elkaars creatieve projecten steunen en samen de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten bestrijden.

Lees meer

Pussy Riot(RU)

Brenger van controverse, criticaster van Poetin en zijn Russisch Orthodoxe kerk, beschuldigd van hooliganisme, maar bovenal voorvechter van feminisme, vrije meningsuiting en LGBTQ+-rechten.

Lees meer

Videos

Pussy Riot+ Girls Go Boom