Tindersticks

27 jaar jong en met een nieuw album komt Tindersticks naar NTGent! Eind 2019 brengt de Britse cultband zijn elfde studioalbum uit; in 2020 tourt de band de wereld rond om het voor te stellen. Gevormd in 1992 in Londen door Stuart A. Staples, toetsenist David Boulter en gitarist Neil Fraser, vormde Tindersticks een verademing in de Britse alternatieve scene. Hun poëtisch gemompel en rijk gearrangeerde, melancholische melodieën zorgen nog steeds voor een cultaanhang: zo speelden ze in 2009, 2013 én 2019 een uitverkocht concert in Openluchttheater Rivierenhof. 

De band werkt vaak samen met orkesten, gastmuzikanten en -zangers zoals wijlen Lhasa de Sela ('Hey Lucinda'), Mary Margaret O’Hara en Isabella Rossellini. Hun muziek wordt gebruikt in kunst- en theaterprojecten, zoals voor het Ieperse In Flanders Fieldsmuseum en voor de films van Claire Denis. In 2017 regisseerde Staples zijn eerste film, 'Minute Bodies: The Intimate World Of F. Percy Smith'. In 2018 maakte hij de soundtrack van Claire Denis' High Life, en Tindersticks maakte het nummer 'Willow' met gastzanger Robert Pattinson.

Tindersticks(UK)

De Britse band Tindersticks ontstond in 1992 uit de indierockband Asphalt Ribbons. Terwijl Engeland in rep en roer stond voor hypes uit de indie of britpop scene, bouwde Tindersticks gestaag aan een...

Lees meer

Videos

Tindersticks
30.01.20
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 32
Avondkassa
€ 35

Ticketprijzen: 32€ (rang B) / 36€ (rang A), inclusief reservatiekost.