The Steve Hillage Band and Gong (50th anniversary)

Een unieke dubbele bill met de UK pioniers van progressieve rock, early psychedelica, spacejazz en dreampop. Gitarist Steve Hillage was lid van de Canterbury scene met bands als Carvan en Spirogyra. Hij bracht vooral in de jaren ’70 onder zijn eigen naam een aantal invloedrijke platen uit, waaruit hij voor dit bijzonder concert zal putten. Hij was af en aan lid van Gong, Khan en van het ambient dance project System 7 (samen met zijn partner Miquette Giraudy), producete bands als Simple Minds en Charlatan en was o.m. de eerste programmator van de dancetent op het Glastonbury festival.

Gong moet zowat de meest legendarische Britse progrock band zijn. Hun fusie van jazz met space elementen hoor je dezer dagen prominent terug in het werk van hippe tripbands als King Gizzard and the Lizard Wizard, Tame Impala en andere Murlocs. Bandleader Daevid Allen overleed in 2015 maar zijn rol werd vanaf dan voorbeeldig ingevuld door de door hem aangeduide frontman Kavus Torabi (bekend van Guapo en Knifeworld en zijn dj-sets met snookerlegende Steve Davis).

Steve Hillage Band and Gong spelen in Engeland een hele rits concerten komend najaar; dit is hun enige Belgische concert. Steve Hillage wordt op het podium bijgestaan door zijn partner Giraudy en de leden van Gong. Nadien speelt Gong een eigen concert met o.m. materiaal uit hun zeer goed onthaalde recente plaat The Universe Also Explodes, die de top 3 van de Britse charts haalde. Deze tour staat in het teken van het 50 jarige bestaan van de band. Hun eerste concert was in het Belgische Amougies in 1969.

Niet te missen!

The Steve Hillage Band and Gong (50th anniversary)
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 34
Avondkassa
€ 38