Compro Oro

+ Susobrino

In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat Transatlantic. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later kwam de band met een nieuw wapenfeit: Bombarda, een gewaagde ep die wegvoer van Cuba, richting zuiden en oosten, wat andere etnische ritmes en uitgesponnen jams opleverde. Op het nieuwste album Suburban Exotica gaat de band nog een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. 

Susobrino is het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische en etnische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Die combineert hij met elektronica, wat een knetterend ritmisch resultaat oplevert. Hij won er de Champion Sound Beat Battle 2018 mee, werd door Lefto uitgenodigd op Made In Belgium én bracht een debuut-EP Mapajo uit bij Global Hybrid Records. In mei 2019 kwam album La Hoja de Eucalipto uit.

Huna Sounds zal elke pauze omzetten in een dik feest vol global sounds. 

Huna Sounds(BE)

Huna (Sounds) is een Gents muziek- en DJ-collectief met een focus op 'global sounding dance music.' Van Arab Techno en Maghreb Bass tot Afro Futurism en Eastern Hip Hop.

Lees meer

Susobrino(BE)

Deze producer, instrumentenverzamelaar en field recorder won dit voorjaar de Champion Sound Beat Battle. Exotische sounds met elektronische beats combineren is zijn passie.

Lees meer
Compro Oro + Susobrino
26.10.19
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 12
Avondkassa
€ 15

Democrazy en de Koer slaan de handen in elkaar om per jaar een aantal boeiende line-ups samen te stellen. Praktisch: De Koer is gelegen in een woonwijk. Parkeerplaatsen ter plaatse zijn zeer beperkt. We raden dus af om met de wagen te komen. Kom best met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.