Maurice Louca x MDCIII

Sinds de release van hun debuut Dreamhatcher in september 2018 gaat het MDC III – het avontuurlijke trio rond spilfiguur Mattias De Craene en drummers Simon Segers en Lennert Jacobs – voor de wind. Ze kregen lovende reviews op debuutalbum ‘Dreamhatcher’, hebben een gevierde clubtournee achter de rug en zorgden voor spraakmakende passages op grote zomerfestivals als Pukkelpop en Gent Jazz Festival. Tussen het touren door trok MDC III naar de studio. Met de release van de psychedelische track ‘Schtatisch’ geeft de groep nu één gloednieuw nummer vrij. Via allerhande loopstations en effectenpedalen zet MDC III een volgende stap in de ontwikkeling van hun eigen sound. 

Maurice Louca is één van dé spilfiguren uit de experimentele Egyptische muziekscene. Hij is de drijvende kracht achter bands als Bikya, Alif en Dwarves of East Agouza. Moest je ze nog niet kennen: zeker checken! Hij wordt ook wel eens het Arabische antwoord op Sun Ra genoemd. Hij flirt met avant-, free- en kosmische jazz alsook Afrikaanse muziek zonder de ritmiek uit het oog te verliezen. De laatste jaren kreeg hij wereldwijde erkenning na 2 solo albums en verbluffende samenwerkingen. 

MDCIII(BE)

Voodoo band MDCIII is een van de vele projecten van M. De Craene. Sinds het verschijnen van Interstellar Space heeft de combinatie van sax en drums een aura van spirituele ambitie aangemeten gekregen.

Lees meer

Maurice Louca

Maurice Louca is een van de meest avontuurlijke figuren uit de Egyptische experimentele muziekscene. De laatste jaren kreeg hij wereldwijde erkenning na 2 solo albums en verbluffende samenwerkingen.

Lees meer
Maurice Louca x MDCIII
16.11.19
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17