Icarus Night: Yves De Mey

Yves De Mey draait al een hele tijd mee in de elektronicascene. Hij begon zijn carrière als drum’n’bass / breakbeat producer, maar verschoof zijn geluidsveld al snel richting experimentele elektronica. Zo brak hij potten als Eavesdropper en begon hij muziek te maken voor theater, performances, hedendaagse dance en films. Terzelfder tijd begon hij ook grootschalige geluidsinstallaties te ontwerpen én runde hij zijn low profile label Knobsounds. 

Later raakte De Mey ook geintrigeerd door techno. Zo bracht hij - samen met Peter Van Hoesen (als Sendai) - platen uit op T2X en op Morse Records. O.a. Dj Nobu is één fan en draait zijn producties steevast in zijn sets. Af en toe vind je Yves De Mey zelf ook terug achter de draaitafels, voor lange dj-sets waarin hij dub, techno en experimentele elektronica door de blender haalt.

Jeroen De Wandel

Jeroen De Wandel is zowel medeoprichter en Label eigenaar van Icarurs als programator en music editor bij Urgent Fm.Icarus is een wekelijkse radioshow en podcast op de Gentse studentenzender Urgent....

Lees meer