Autumn Falls: Orange Black

+ Pick a Piper

Orange Black beleefde prachtige tijden in de jaren negentig, niet in het minst in de Lintfabriek in Kontich, een legendarische plek waar alles passeerde wat toen underground was. Het trio Micha Onzia, Freek Onzia en Dieter Sermeus opende er onder meer voor Pavement en Seam. 

In 1997 bracht Orange Black debuutalbum It's Electric uit, een plaat die de tijdsgeest perfect weergeeft: je hoort invloeden van Sonic Youth, fIREHOSE, Slint en Tortoise. Maar wat na al die jaren vooral blijft hangen, is de chemie tussen Micha's kamikaze drums, de vloeiende baslijnen van Freek en de opgewekte melodieën van Dieter, die je terugflitsen naar meer onbezonnen tijden.

Orange Black brengt op 11 oktober It's Electric opnieuw uit op vinyl (via Dear Deer Records) en viert dit heuglijke nieuws met optredens in de originele line-up!

Pick a Piper schrikt niet terug van het experiment en dat klinkt duidelijk door in zijn muziek. Het resultaat mag er alleszins wezen, toegankelijke electro-pop met een goed gelaagde muzikale compositie. Pick a Piper is het idee van de Canadese Brad Weber, ook wel bekend als de drummer van Caribou.

Pick A Piper(CA)

Een combinatie van dance-music, polyritmische percussie, atmosferische sound design, herhalende melodieën en een focus op electronics om een geluid te bekomen dat ergens tussen organisch en...

Lees meer

Orange Black(BE)

Throwback naar de nineties! Herbeleef meer onbezonnen tijden met Orange Black en hun debuutalbum 'It's Electric'.

Lees meer