Sylvie Kreusch

Sylvie Kreusch leidde Soldier's Heart en won er De Nieuwe Lichting mee, is de Birkin van Maarten Devolderes Gainsbourg-alterego in Warhaus en deed onderweg gastvocalen voor MDC III en VRWRK. Haar verhitte stem, van mierzoet naar venijnig, en haar originele stijlgevoel in uitstraling en videoclips trokken de aandacht van onder meer American Vogue, The New York Times, Dazed en Prada.

In mei 2018 vulde ze voor het eerst solo de Minardschouwburg nadat ze haar eerste single 'Seedy Tricks' lanceerde, "een hitsig radiohitje dat in Gent zoveel opwinding veroorzaakte dat zomerfestivals met nog een gaatje in de programmering weten wat gedaan" (De Morgen). Nu stelt ze vol ongeduld haar eerste solo-EP voor: Bada Bing Bada Boom kwam uit op 20 september in eigen beheer.

Singles 'Seedy Tricks' en 'Please To Devon' gingen de EP vooraf, dat laatste nummer kreeg een clip van de hand van Lukas Dhont (ja, dé Lukas Dhont). Kort na de release van de EP was 'Come Around' Catch of the Day bij Studio Brussel, en ook opening track 'Flaunt It Try It' is de moeite. 

Rauw, eerlijk, origineel, onvoorspelbaar en intiem: uw zinnen zullen geprikkeld worden!

Sylvie Kreusch(BE)

Warhaus-wederhelft en voormalige frontvrouw van Soldier's Heart (r.i.p.) begint aan een solo-avontuur! Eigenzinnige pop, gehuld in futuristische, exotische én enigmatische sferen.

Lees meer

Videos

Sylvie Kreusch