Compact Disk Dummies

+ Transistorcake

Na het succesvolle Silver Souls album (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: in het seizoen 2018-19 werden ze de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit, waarbij hij pareltjes van o.a. Balthazar, Ennio Morricone en Eminem door zijn digitale apparatuur mangelde.

De tijd vloog voorbij, maar stilaan begon het weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken: de lat werd hoog gelegd en het eerste doel was om een aantal singles te maken en die vervolgens op een ‘compacte’ EP te verzamelen, een tussenstap naar een volgend full album.  Externe invloeden werden omarmd. Zo passeerden Luuk Cox en Johan Blende de co-productie-revue en waren er backing vocals van Charlotte Caluwaerts en Tom Barman.  De hoes van de EP werd geïnspireerd door de pulpy covers van scifi-boeken uit de jaren zestig en zeventig, en ook veel teksten handelen over technologie, paranoïa, menselijkheid en echtheid.

Compact Disk Dummies(BE)

a het succesvolle album Silver Souls (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: ze werden de vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel zijn ze remixer van de actualiteit.

Lees meer
Compact Disk Dummies+ Transistorcake
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 18
Avondkassa
€ 22,50

Gezien de volledige tour van Compact Disk Dummies wegens corona wordt uitgesteld, verplaatst ook hun concert van 21 september in de Handelsbeurs. Het concert kreeg een nieuwe datum:  17 maart 2021. Gekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden per mail op de hoogte gebracht.