Compact Disk Dummies

+ LYDMOR

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

Na het succesvolle Silver Souls album (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: in het seizoen 2018-19 werden ze de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit, waarbij hij pareltjes van o.a. Balthazar, Ennio Morricone en Eminem door zijn digitale apparatuur mangelde.

De tijd vloog voorbij, maar stilaan begon het weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken: de lat werd hoog gelegd en het eerste doel was om een aantal singles te maken en die vervolgens op een ‘compacte’ EP te verzamelen, een tussenstap naar een volgend full album.  Externe invloeden werden omarmd. Zo passeerden Luuk Cox en Johan Blende de co-productie-revue en waren er backing vocals van Charlotte Caluwaerts en Tom Barman.  De hoes van de EP werd geïnspireerd door de pulpy covers van scifi-boeken uit de jaren zestig en zeventig, en ook veel teksten handelen over technologie, paranoïa, menselijkheid en echtheid.

Support is Lydmor

Compact Disk Dummies(BE)

a het succesvolle album Silver Souls (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: ze werden de vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel zijn ze remixer van de actualiteit.

Lees meer
Compact Disk Dummies+ LYDMOR
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 18
Avondkassa
€ 22,50

Door de aanhoudende coronacrisis blijft de Handelsbeurs voor onbepaalde tijd gesloten voor publiek. We zien ons dus genoodzaakt concerten te annuleren. Zo ook het concert van Compact Disk Dummies, dat gepland stond op woensdag 17 maart.

Maar goed nieuws, we vonden een nieuwe datum voor dit concert. Noteer dinsdag 9 november 2021 alvast in je agenda. Ticketkopers werden via mail verwittigd. Je oorspronkelijke tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum.

Alvast bedankt voor je begrip voor deze uitzonderlijke situatie.