Joep Beving

Solo Piano Show

De Nederlander Joep Beving is één van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Zijn 'neoklassieke' pianomuziek is een hybride tussen klassiek en pop. Het resultaat is bloedmooie, schijnbaar eenvoudige muziek die duidelijk een gevoelige snaar raakt bij de luisteraar: op Spotify alleen al bereikt hij anderhalf miljoen luisteraars per maand, een aantal waar vele grote bands een puntje aan kunnen zuigen. 

Het verhaal van Beving is - om het zacht uit te drukken - bijzonder. In een vorig leven was hij reclamestrateeg voor bedrijf dat muziek leverde voor klanten als Nike en Adidas. Later kreeg hij een burn-out. Muziek maken werd zijn redding. Beving erfde de piano van zijn overleden grootmoeder en het werd hét instrument om zijn burn-out te bestrijden. 

Joep Beving grijpt terug naar de muziek uit zijn jonge jaren: Keith Jarrett en Philip Glass, en popbands als Radiohead en Sigur Rós. Het aantal noten wordt herleid tot een minimum, Beving zoekt zo voortdurend naar de naakte essentie. Op zijn nieuwe, derde album Henosis krijgen zijn intimistische pianostukjes voor het eerst versterking van orkestrale en elektronische klanken. 

Joep Beving(NL)

De Nederlander Joep Beving (43) maakt pianomuziek waarop vaak het etiket ‘neoklassiek’ wordt geplakt, een soort hybride tussen klassiek en pop

Lees meer

Videos

Joep BevingSolo Piano Show
08.01.20
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 22
Avondkassa
€ 26