Fleddy Melculy

+ The Curse of Millhaven, Arson

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

Achternagezeten door horden groupies slaagde Fleddy Melculy er toch in om zijn hardste en meest agressieve album to date te schrijven, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat.

Toen brulboei Jeroen Camerlynck in 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooide, had hij geen flauw benul van de heksenketel die dit zou ontketenen. In het halfjaar dat daarop volgde, ontpopte het illustere gezelschap Fleddy Melculy zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. Intussen waren er handenvol Afrekeninghits ('Feestje In Uw Huisje', 'Pinker', 'Geen Vlees Wel Vis', 'Varken', '668', 'Moeidunidotcom' en 'Ik Ben Kwaad'), massa's online buzz, een Nederlandse tournee, optredens op onder meer Graspop, Pukkelpop en Werchter Classic (in het voorprogramma van Guns 'n Roses), 4 edities van Fleddypalooza en ...

.... en een derde plaat in het voorjaar van 2020. Die bewijst waarom Fleddy Melculy zo snel populair is geworden: vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt. Hard en catchy as fuck!

Fleddy Melculy(BE)

Een uit de hand gelopen grap ('T-shirt Van Metallica') blijkt een gigantisch geoliede metalmachine die festivals platspeelt, zalen doet ontploffen en de juiste ironie doorheen hun trashmetal mengt.

Lees meer

Arson(BE)

Tijd voor good old fashioned loeiende gitaren, strakke drums en intense vocals.

Lees meer

Videos