Elefant

+ Lennart Heyndels

De vier Gentse rockterroristen van Elefant hebben voorgeschiedenissen bij The Van Jets, Future Old People Are Wizards, Drums Are For Parades, The Arquettes en The Antler King. Debuutplaat Konark Und Bonark uit 2018 werd op DOK voorgesteld met een memorabele releaseshow, vergezeld van een 20-koppige brass band. De toon is gezet!

In januari verscheen Bejahung uit, het tweede album van Elefant. De band was van plan een lelijke, dissonante kakofonie te maken om Konark und Bonark op te volgen. Geheel tegen de verwachtingen in dreven er echter mooie, soms blije, soms droevige nummers naar boven. Bejahung gaat over 'ja!' zeggen tegen het leven, weliswaar met een paar losse schroeven en een hoek eraf. Eerste single 'Water Always Flows Down' beschrijft Indiestyle alvast als "minder hectische hoekigheid, des meer ontspoorde, krautrockende synthpop in psychedelische valiumsferen."

Support act Lennart Heyndels kennen we als jazzwonder van o.a. Hi Hawaii (fka GeRoeZeMoeS). Solo laat hij verschillende stijlen toe, met invloeden als Eliane Radigue, Kaitlyn Aurelia Smith en Animal Collective. Van ambient drones tot abstracte ritmische fragmenten. 

Lennart Heyndels(BE)

Als solo-artiest laat Lennart Heyndels verschillende stijlen toe, met invloeden als Eliane Radigue, Kaitlyn Aurelia Smith en Animal Collective. Van ambient drones tot abstracte ritmische fragmenten.

Lees meer

  Elefant(BE)

  Elefant is als het schip van de muzikale apocalyps: een bizar kwartet dat kraut en sludge combineert, op smaak gebracht met curieuze oosterse toonladders.

  Lees meer
  Elefant+ Lennart Heyndels
  14.02.20
  Deuren
  20:00
  Voorverkoop
  € 9
  Avondkassa
  € 12