Kefaya and Elaha Soroor

+ Huna Sounds

Net voor de zomer van dit jaar bracht de Afghaanse zangeres Elaha Soroor en muziek/producerduo Kefaya een vernieuwend album uit: Songs Of Our Mothers. Het verscheen op het uitstekende label Bella Union (onder andere bekend van: Beach House, Father John Misty, Marissa Nadler).

Het album biedt een frisse kijk op Afghaanse folkmuziek, door een combinatie van spirituele jazz, dub, Indiase klassieke muziek én een beetje electronica. De folknummers op het album werden oorspronkelijk gebracht door Afghaanse vrouwen. Elaha brengt zo de vaak ongelukkige situatie van vluchtende en/of onderdrukte vrouwelijke Afghaanse artiesten onder de aandacht. Met deze plaat geeft ze hen weer een stem. En wat voor één!

De in Iran geboren Elaha Soroor kwam zelf ook als vluchtelinge terecht in Londen. Ze ontmoette er Kefaya (gitarist Giuliano Modarelli & pianist Al MacSween), met wie ze het verlangen deelde om met muziek een politieke dialoog te voeren. Songs Of Our Mothers is hier een direct gevolg van. Het album werd opgenomen met muzikanten van over heel de wereld. 

Huna Sounds(BE)

Huna (Sounds) is een Gents muziek- en DJ-collectief met een focus op 'global sounding dance music.' Van Arab Techno en Maghreb Bass tot Afro Futurism en Eastern Hip Hop.

Lees meer
Kefaya and Elaha Soroor+ Huna Sounds
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 18,50

Reservatie met UiTPAS met kansentarief:

  • Telefonisch via 09 / 225 01 01
  • In persoon aan de ticketbalie in NTGent, Sint Baafsplein 17, Gent
  • Openingsuren: maandag - vrijdag, 10.00 - 18.00 uur
    Zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur
    Gesloten op zondag
  • Via mail info@ticketsgent.be