Kefaya and Elaha Soroor

+ Huna Sounds

Net voor de zomer van dit jaar bracht de Afghaanse zangeres Elaha Soroor en het befaamde muziek/producersduo Kefaya een dijk van een album uit: Songs Of Our Mothers. Het verscheen op het uitstekende label Bella Union (Beach House, Father John Misty, Marissa Nadler, Mercury Rev, ...), dat zegt al wat.

Het album biedt een frisse kijk op Afghaanse folk muziek, door een combinatie van spirituele jazz, dub, Indiase klassieke muziek én een scheut electronica. De folk nummers op het album werden oorspronkelijk gebracht door Afghaanse vrouwen. Elaha brengt zo de vaak penibele situatie van vluchtende en/of onderdrukte vrouwelijke Afghaanse artiesten onder de aandacht. Met deze plaat geeft ze hen weer een stem. En wat voor één. 

De in Iran geboren Elaha Soroor kwam zelf ook als vluchtelinge terecht in Londen. Ze ontmoette er Kefaya (gitarist Giuliano Modarelli & pianist Al MacSween) en samen zagen ze het potentieel in van muziek als middel om een politieke dialoog en actie op te starten. Songs Of Our Mothers is hier een direct gevolg van. Het album werd opgenomen met gerenommeerde muzikanten uit de hele wereld. 

Kefaya and Elaha Soroor+ Huna Sounds
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 18,50

Reservatie met UiTPAS met kansentarief:

  • Telefonisch via 09 / 225 01 01
  • In persoon aan de ticketbalie in NTGent, Sint Baafsplein 17, Gent
  • Openingsuren: maandag - vrijdag, 10.00 - 18.00 uur
    Zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur
    Gesloten op zondag
  • Via mail info@ticketsgent.be