Damien Jurado

Wegens de covid-maatregelen moeten we voor onbepaalde duur de deuren sluiten. Dit concert werd verplaatst naar deze nieuwe datum. Gekochte tickets blijven geldig, ticketkopers worden per mail op de hoogte gebracht. 


Damien Jurado zit niet stil. Met zijn vijftiende studioalbum What's New, Tomboy (2020) bracht de Amerikaanse singer-songwriter zijn derde plaat uit in evenveel jaar tijd. Na zijn memorabele passage in de Sint-Jacobskerk keert hij terug naar Gent voor een intiem soloconcert.

"In een uitverkochte en bitter koude Gentse kerk zagen we hoe Damien Jurado werd gewijd tot een singer-songwriter van het kaliber Will Oldham en Elliott Smith." -  De Morgen ★★★★

Al 25 jaar lang zwerft Damien Jurado in zijn muziek rusteloos tussen fictie en realiteit. Elk lied is een miniatuur van het leven: soms fragiel, soms zelfverzekerd, altijd zoekend. Ook op zijn laatste album duikt hij aan de hand van kleine verhalen in de diepste vraagstukken. Hij belooft geen zekere antwoorden, maar biedt wel troost. Live bewijst de Amerikaanse songsmid keer op keer een performer van formaat te zijn. Begin 2018 speelde hij voor de Handelsbeurs nog een legendarisch soloconcert in de Gentse Sint-Jacobskerk. Nu werpt hij in de concertzaal een warm deken over je heen.

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Damien Jurado(US)

Alhoewel hij nooit volledig doorgebroken is, heeft folk singer/songwriter Damien Jurado uit Seattle heimelijk toch een ijzersterke reputatie in de indie scene opgebouwd. Ondertussen is de cultlegende...

Lees meer
  Damien Jurado
  Deuren
  19:00
  Voorverkoop
  € 20
  Avondkassa
  € 23

  Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal