School is Cool (1° set)

Dit concert werd verplaatst van de Charlatan naar DOK! Democrazy organiseert er deze nazomer namelijk een reeks van 14 coronaproof concerten.

School is Cool verraste recent met de release van een live best of naar aanleiding van hun tienjarig bestaan. Nu is er de eerste single 'Close' van het nieuwe studioalbum.

"In de maand dat School is Cool tien jaar bezig is komen we met een nieuw nummer: Close. Het gaat over de strijd om content te zijn met wat je hebt, ook al is het nooit echt datgene is wat je voor ogen had. Het is in School is Cool-land ook een primeur omdat het ons allereerste echte duet is: keyboardiste Hanne Torfs zingt even hard de lead vocal als frontman Johannes Genard."

Na Good News uit 2017 is School is Cool weer helemaal terug met het toepasselijk getitelde vierde studio-album: Things That Don't Go Right.  De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Maar het creatieproces van dit album is grotendeels van een leien dakje gelopen. Zowel de eerste single 'Close' als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen.

School Is Cool

De Antwerpse band School Is Cool is toe aan zijn tweede album. Het indie sextet werd opgericht in 2009, en behaalde in 2010 de overwinning op Humo's Rock Rally.Met debuutplaat Entropology uit 2011...

Lees meer
School is Cool (1° set)
30.08.20
Uitverkocht
Deuren
16:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18

Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14.8, 12u.

School is Cool speelt 2 sets op 1 dag:
Set 1: deuren 17u, concert 18u: 
Info & tickets: https://tinyurl.com/yxdjzu5r

Set 2: deuren 20u, concert 21u: 
Info & tickets: https://tinyurl.com/y664fg6r