Heisa, Manngold

2020 moest het jaar van Heisa worden. Eindelijk was er die langverwachte nieuwe plaat Joni (voorstelling gepland in Charlatan in mei) en daaraan gekoppeld een reeks concerten, waaronder het prestigieuze Engelse ArcTanGent festival. Dit lichtjes theatrale en contraire trio maakte al eerder indruk als winnaar van De Beloften, als support van Sophia, op Sonic City en Theater aan Zee. Heisa dolt op Joni met ritmes, sferen en effecten en doorbreekt op raak gekozen momenten de geduldig opgebouwde spanning met pijnigende gitaren en golven van distortion en noise. In normale tijden zouden we dit soort plaat betitelen als ‘doorbraakalbum’. Nu volstaat de beschrijving ‘steengoed’. De band heeft beloofd om op DOK coronaproof te concerteren. We zijn wederom zeer benieuwd!

Manngold! Dat is lang geleden! Na een stilte van 3 jaar herrijst de band uit zijn as. De groep rond Rodrigo Fuentealba pikt de draad weer op met de voor zich unieke energetische sound geworteld in punk, freejazz, psychelica, hardrock en kraut. Manngold transformeerde zich in 2020 tot een kwartet voor nog meer slagkracht en veelzijdigheid. Geen band klinkt zoals Manngold en toen we vernamen dat ze dit najaar opnieuw gingen spelen, was hun aanwezigheid op DOK meteen bezegeld. Heerlijk toch?

Manngold(BE)

De Gentse band MannGold bestaat uit twee drummers, twee gitaren, een bas en een Korg synth vol effecten. Hun muziek kan beschreven worden als energiek en non-conformistisch, constant op zoek naar...

Lees meer

HEISA(BE)

Heisa creëert songs met dynamische architecturen, gelaagde harmonieën en verrassende ritmes met een serieuze hoek af, maar blijft altijd ‘catchy as fuck’.

Lees meer
Heisa, Manngold
26.09.20
Uitverkocht
Deuren
18:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14.8, 12u.