Listen To The Lamb: Peenoise

Ter afsluiting van Gent Festival verandert op de hele Bijlokesite in een wonderbaarlijke muzikale polyptiek: Gent Festival laat het Lam Gods tot leven komen. Twaalf Gentse cultuurinstellingen laten een bont gezelschap van musici en kunstenaars de 12 panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal vertalen.  De gloednieuwe uitvoeringen vormen één samenhangend geheel en zullen gepresenteerd worden op de Bijlokesite.  Het wordt een hoogtepunt in de kalender van het Van Eyck-jaar.

Adam: Peenoise (Democrazy) 
Democrazy draagt de band Peenoise voor. De broers Pinoy buigen zich over het tafereel van de broedermoord dat staat afgebeeld op het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Boven het paneel van Eva heft haar zoon Kain de steen waarmee hij zijn broer Abel de kop inslaat. Deze slag wordt uitgerokken tot een 20-minuten durende compositie waarmee Peenoise via muziek en beeld in het detail van de verf afdalen om een contemplatieve beleving te creëren rond dit iconische, bijbelse tafereel.

Peenoise zal 4 kleine concerten spelen. 
Timings : 11.00 - 12.20 - 13.40 - 15.00 

peenoise

Vertegenwoordigers van een mysterieuze en unheimliche uithoek van pop die een intiem klinkend Vlaams surrealisme brengen.

Lees meer
Listen To The Lamb: Peenoise
za 03.10
Koop tickets
Deuren
11:00
Voorverkoop
€ 4

• Tussen 11:00 en 21:00 zullen er op verschillende locaties op de Bijlokesite voorstellingen van telkens 20 minuten doorgaan.  

• Als bezoeker kan je voor iedere voorstelling apart tickets kopen. 1 ticket kost €4, vanaf 4 voorstellingen betaal je €3,5 per ticket. Als je tickets voor 6 voorstellingen koopt, betaal je slechts €3 per ticket.  

• Omdat er gedurende de hele dag voorstellingen plaatsvinden, heb je ook de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.  In samenwerking met Coeur Catering voorzien we drankjes en versnaperingen in het STAMcafé en het KASKcafé.