The Mudgang

 The Mudgang ontstond in november 1983 uit de asse van Gentse politieke punkband More Action. Ze mixten hun punkroots  met rockabilly, sixties garagepunk en Morricone tunes en creëerden zo hun eigenzinnige geluid. Samen met The Paranoiacs en The Spanks waren ze het kruim van de Belgische garagerock scene van de jaren ’80. 

Eerste single ‘I came in the night’/’dr. Mushroom’ kreeg heel wat airplay. Het leverde hen onder andere een cameo op in de cultfilm Crazy Love. Kort daarna volgt de release van de eerste LP ‘Let's go riding’ en een tour waarbij ze support act van Iggy Pop waren. Najaar 1987 verlaat Steven Janssens de band en breidt zijn muzikale carrière uit om te gaan spelen met o.a. Daan, Mark Lanegan en The Who Dads.

Sinds 2008 werd The Mudgang weer actief. De herfst van 2019 bracht een succesvolle mini tour in originele bezetting. In april 2020 werd de 1ste EP ‘I came in the night’/’dr. Mushroom opnieuw gereleased op Wagonmaniac Music. Nieuw studiowerk wordt verwacht tegen december 2020. 

The Mudgang(BE)

The Mudgang mixt punkroots met rockabilly, sixties garagepunk en Morricone tunes. Samen met The Paranoiacs en The Spanks waren ze het kruim van de Belgische garagererockscene van de jaren '80.

Lees meer
  The Mudgang
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 15
  Avondkassa
  € 19