Podium 19: Rheinzand

Live uitzending

Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal, waar (nieuwe) producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Een virtueel podium op je televisie dat kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU. Democrazy werd gevraagf om de concerten uit te zenden die Rheinzand (4 feb) en Jaguar Jaguar (11 feb) onlangs speelden in Minard via de livestream van Sound Of Ghent. 

Rheinzand  is een samenwerking tussen enkele Gentse klasbakken:  Reinhard Vanbergen (Das Pop), Charlotte Caluwaerts (Tundra) en Mo Disko (The Glimmers). Singles als ‘Kills & Kisses’, ‘Obey’ & ‘Slippery People’ zijn instant classics. Live wordt de band bijgestaan door  Stéphane Misseghers (dEUS) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas. 

Voor dit concert nodigden ze grafisch kunstenaar Benjamin Van Oost (Studio Bam Bam) uit om in ‘real time’ een werk te maken, met het podium (en de bandleden) als canvas. Regisseur Fleur Boonman, van o.a. de documentaire ‘Confessions To dEUS’ nam de live stream-captatie op een eigenzinnige manier voor zich. 

Voor meer info kan je terecht op podium19.be

Rheinzand(BE)

De Deense labelbaas van Music For Dreams hoorde het nummer 'Blind' bij dj Harvey in Ibiza en sprong in zijn vliegtuig om de band te tekenen ... Begeef u alvast naar de dansvloer!

Lees meer

Videos

Podium 19: RheinzandLive uitzending
04.02.21
Deuren
22:55