Fink

IIUII Live Trio Tour

Fink is het perfecte voorbeeld van een muzikant die zijn eigen weg timmerde, weg van regels en ongeschreven wetten.

Fin Greenalls carrière begon met bouwen aan een hit in zijn slaapkamer, ging over grote festivaloptredens met ditto producties en keek goed rond naar al de rest er tussenin. Hij gooide hoge ogen in het Londen van de jaren '90 en lanceerde zichzelf in de dance scene met zijn album Fresh Produce (Ninja Tune, het label dat hij nog altijd trouw blijft). Hij producete Amy Winehouse in haar beginjaren, en koos resoluut voor een toekomst als singer-songwriter, waarin hij zijn achtergronden in elektronica en folk betrok.

Na drie zware jaren van touren deed Fin in 2019 een solo akoestische tournee die hem terugbracht naar de eenvoud van zijn beginjaren als muzikant. Nu brengt hij daarover een album uit. IIUII, 'It Isn't Until It Is" is tegelijk een terugblik en een update. Met zijn band nam hij de nummers op die ze in verschillende fases van hun carrière speelden. Het zijn geen eenvoudige heropnames en remasterings, maar ze voegden maturiteit toe, en lessen die het verleden hen geleerd heeft.

Single 'Warm Shadow' was gedurende al die jaren de perfecte setopener, om de avond op de juiste manier in gang te trappen. Het is een nummer dat de hele band in zijn slaap kan spelen, maar nooit beu wordt, integendeel: "if anything, we love it more the longer we play it - and at festivals it would regularly exceed 10 minutes once we got it going!"

Als we van íemand levenslessen willen krijgen, dan wel van Fin Greenall.

Fink(UK)

Fink, de band rond Finian Greenhall, bracht oorspronkelijk triphop en techno muziek, zie debuutplaat Fresh Produce (2000). In enkele jaren tijd is Greenhall echter geëvolueerd tot een volwaardige...

Lees meer