Briqueville + Doodseskader

Briqueville is een band vol mysterie. Op het podium creëren ze een instrumentale mantra met spookachtige gitaren, gemuteerde veldopnames en griezelige gesamplede gezangen. Die meditatieve opbouw clasht met uitbarstingen van de zwaarste soort. Op hun nieuwste album Quelleuitgebracht op het label Pelagic (van o.a. The Ocean en Cult Of Luna), laat Briqueville een elektronischere sound horen die op alle vlakken schreeuwt om live gehoord te worden.

Na jarenlange vriendschap was het voor Tim De Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, The K., PAARD) tijd voor muzikale terreur: Doodseskader brengt sludge en metal samen met elementen uit 90's grunge en hiphop. Eerste album MMXX: Year Zero (Isolation Records) toont een glimp van hun brutale en medogeloze wereld. De plaat werd opgenomen bij Much Love Studio (Amenra, Brutus, Throane) en gemasterd door Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker).

Doodseskader(BE)

"Ze zijn met twee, maar ze maken lawaai voor tien" — Enola. "Een bijbelse plaag die losgelaten wordt op onze trommelvliezen" — Dansende Beren.

Lees meer

Briqueville(BE)

Een band die zich in mysteries, rookgordijnen, zwarte gewaden en gouden maskers hult! Het schijnt te gaan om een verbond van muzikanten uit verschillende Belgische progrockbands, maar...

Lees meer

Videos

Briqueville + Doodseskader
11.06.21
Uitverkocht
Deuren
18:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18

Tickets voor de DOK-reeks zijn te koop in bubbels van 2 en 4.
Dit doen we om optimaal en veilig gebruik te maken van de beschikbare ruimte op DOK.
Wie een ticket met Uitpas of Demokaart wil kopen, gebruikt promotiecode 'uitpas' of 'demokaart' en kan zo zijn eigen bubbel samenstellen inclusief kortingsticket.