Proeftuin: Promis3, SPACEBABYMADCHA, gone icon, ssaliva, M I M I, Morgan Abend

Het jonge Gentse collectief Proeftuin presenteert haar eerste ontdekkingsfestival! Samen met Democrazy brengt ze een selectie van het spannendste muzikaal talent dat onze Belgische bodem te bieden heeft naar DOK. Verwacht een avond bomvol audiovisueel spektakel waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

De line-up, bestaande uit 6 frisse acts van hyperpop tot edgy elektronica, wordt de komende weken bekendgemaakt. De eerste namen:

Terwijl hyperpop als genre de wereld verovert gaat het ook in België en daarbuiten hard voor onze nationale queerpoptrots Promis3. Knack Focus bombardeerde hen onlangs nog tot “een van de spannendste acts van de Belgische popscene, stijlvol zwevend tussen pop en experiment”. Muzikaal staan ze volledig op het niveau van het gerenommeerde PC Music-label, én bovendien met een eigen verbluffende visuele identiteit.

Haar onstopbare flow en futurische beats maken SPACEBABYMADCHA tot één van de meest excentrieke, interessante acts van de Belgische hiphop-scene. Vergelijkingen met Amerikaanse toppers als 070 Shake en Kodie Shane zijn dan ook niet uit de lucht gegrepen. Verwacht ongelimiteerde energie, smerige 808 beats en melodische vocals met een – met de precisie van een chefkok - afgestreken laagje autotune. Goede vibes 24/7!

De Angolees-Zambiaanse M I M I aka Maria Green groeide op in Brussel en ontwikkelde zich daar als artiest en dj. In haar sets verkent ze haar Afro-Europees cultureel erfgoed via een eclectische mix van muziekstijlen: afro-futuristische elektronica, betoverende ritmes en percussie en de heetste nummers van nu. 

gone icon is een artiest, producer en non-dj uit Brussel. Een immer weifelend en uniek (stem)geluid. Een onvervalste wens om moderne songwriting, synthese, canon en cyberspace te verbinden als essentieel motief. Post-club, all in op emotie.  Voor fans van Eartheater, Palmistry, Oklou, Klein en Arca.

Luikse producer ssaliva klinkt als een geluidsgolf die crasht tegen het house-genre en een rauwe opwinding onthult. Denk aan een Durutti Column-plaat met waterschade, of een post-punkband die de afgrond in glijdt. Zijn melancholische ambient electronica & hypnagogic pop vond een plek op fraaie labels als VlekNoto Not Fun en Eskter. Live nooit minder dan verpletterend goed!

Morgan Abend is hoe het zou klinken, moest Haruki Murakami zich in de elektronische muziek storten. Ergens tussen dromen en dreunen. Met Spinviswaardige poëzie en beats die van neoklassiek tot post-trance gaan, vult Morgan Abend de leegte en de kou van een winterse wandeling door een ontwakende metropool.

SPACEBABYMADCHA(BE)

SPACEBABYMADCHA brengt ongelimiteerde energie, smerige 808 beats en melodische vocals met een – met de precisie van een chefkok - afgestreken laagje autotune.

Lees meer

  Morgan Abend(BE)

  Met Spinviswaardige poëzie en beats die van neoklassiek tot post-trance gaan, vult Morgan Abend de leegte en de kou van een winterse wandeling door een ontwakende metropool.

  Lees meer

  Gone Icon(BE)

  gone icon is een artiest, producer en non-dj wonende in Brussel. Een immer weifelend en uniek geluid. Etherisch gemompel wadend door chaos, verbeten in z’n deconstructie, digi-sweet is de harmonie.

  Lees meer

  Ssaliva(BE)

  De muziek van de Luikse producer ssaliva klinkt alsof een geluidsgolf crasht tegen het house-genre en een rauwe, druipende opwinding onthult.

  Lees meer

  Promis3(BE)

  Knack Focus bombardeerde Promis3 tot “een van de spannendste acts van de Belgische popscene, stijlvol zwevend tussen pop en experiment”.

  Lees meer

   M I M I

   M i m i brengt afro-futuristische elektronica, betoverende ritmes en percussie en de heetste nummers van nu.

   Lees meer

   Videos

   Proeftuin: Promis3, SPACEBABYMADCHA, gone icon, ssaliva, M I M I, Morgan Abend
   17.07.21
   Deuren
   18:00
   Voorverkoop
   € 12
   Avondkassa
   € 15

   Tickets zijn individueel te koop. Op het concert zit je samen in groepjes van 4 per tafel. Dit doen we om optimaal en veilig gebruik te maken van de beschikbare ruimte op DOK.

   Wie een ticket met Uitpas wil kopen, gebruikt promotiecode 'uitpas' en kan zo zijn tickets kopen met de juiste korting.