Kiko Dinucci

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

Al twintig jaar lang zet Braziliaanse muzikant Kiko Dinucci zijn tanden in verschillende punk- en hardcorebands (zoals Metá Metá en Passo Torto), en verkent gretig de uithoeken van progressieve, psychedelische rock en Braziliaanse funk. Met Rastilho opent hij een nieuw hoofdstuk in zijn briljant parcours. Het is Kiko Dinucci's reünie met de gitaar, waarbij hij op een experimentele en fantasierijke manier het instrument bespeelt en texturen van de volksmuziek met een stevige en levendige speelstijl verkent. “Rastilho is a guitar record. It is the wood that sings.” zegt hij er zelf over.

De plaat werd volledig analoog opgenomen en gemixt, en doet zo denken aan de bijzondere sfeer van legendes van het Braziliaanse lied zoals Dorival Caymmi, Baden Powell, João Bosco of Gilberto Gil. Het is een rauw album. Technisch lijkt hij de gitaarsnaren aan te vallen en tekstueel verkent hij de Afro-Braziliaanse cultuur, slavernij, Braziliaanse revolutionairen, en de religieuze beweging candomblé.

Kiko Dinucci
wo 03.11.21
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17