Douglas Firs

+ Rosa Butsi

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

Vorig jaar was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. In één week tijd hoorde hij dat hij vader zou worden en dat zijn moeder nog een paar weken te leven had. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat het vierde Douglas Firs-album zou worden: “Heart of a Mother” .

Veel van wat je hoort op de plaat zijn eerste opnames. Gertjan die zingt, gitaar speelt en daar dan laagjes aan heeft toegevoegd: piano, Wurlitzer, synths. Net zoals bij voorganger Hinges of Luck deed Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) de mix in Louisville, Kentucky. De plaat komt in augustus van 2021 uit, voorsmaakje is de single What if I Can': een trage, sfeervolle lap muziek van meer dan zeven minuten. 

'Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt’, zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. ‘Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs.’ 

Support komt van jazzmuzikante en Soundtrack winnares 2020 Rosa Butsi. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix met invloeden van Joni Mitchell over Catbug, Sam Amidon en Bedouin. 

Rosa Butsi(BE)

Jazzmuzikante en singer-songwriter Rosa Butsi zorgt met haar warme stem voor een oorstrelende mix met invloeden van Joni Mitchell over Catbug, Sam Amidon en Bedouin.

Lees meer
Douglas Firs+ Rosa Butsi
do 04.11.21
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 19

ticketprijzen: € 19 (rang A) — € 15 (rang B)