KRANKk night

w/ Manga Saint Hilare & Lewi B, Shlundee, Polar Youth, Yooth, Losco

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

De mix van Grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinkt alsof KRANKk is gebrouwen in een Londense lock-off. Maar, serieus, ze komen uit Antwerpen en geven een maffe twist aan hun tweestapsritmes met live instrumentatie. Live is het een kanonskogel op snelheid, het is aanstekelijk spannend, dansbaar en supervirtuoos. 

Hun groepsnaam verwijst naar ‘krankzinnigheid’ en inderdaad: KRANKk is té gek! In de Charlatan nodigen ze een lading vrienden uit om er een dik feest van te maken:

Manga Saint Hilare & Lewi B brengen lyrische inhoud die zelden te horen valt binnen de Grime muziek. Snelle flows, ongelooflijke techniek en rauwe grime producties. Shlundee brengt nerveuze house beats, vervormde vocale samples, machine-achtige melodieën en meer zweterig dansvloermateriaal. De Gentse Polar Youth heeft als beatmaker en multi-instrumentalist uit Gent een eigen muziekstijl ontwikkeld,  ''Future Bass meets Hip Hop". Yooth gaat altijd op zoek naar muzikale fusies en interessante drumpatronen uit alle hoeken van de wereld. Losco is een luie club van Belgische gelegenheidsproducers met internationale faam. Ze produceren heavy-hitting releases die ze willekeurig uploaden.

KRANKk(BE)

Gekke jonge honden uit de Antwerpse urban-scene. Voor fans van pakweg Massive Attack, Burial, The Bug en Aphex twin!

Lees meer

Shlundee(BE)

De muziek van Shlundee bestaat uit nerveuze house beats, vervormde vocale samples, machine-achtige melodieën en meer zweterig dansvloermateriaal.

Lees meer

Polar Youth(BE)

Polar Youth , ook bekend als Elisabeth Verstraete, is een autodidact producer, beatmaker en multi-instrumentalist uit Gent.

Lees meer

Yooth(BE)

Yooth, altijd op zoek naar muzikale fusies en interessante drumpatronen uit alle hoeken van de wereld. Dikke lagen soulvolle noten begeleiden zijn percussief-gecentreerde track selectie..

Lees meer

Losco(BE)

Losco is een luie club van gelegenheids- maar internationaal bekende producers uit BE. Ze produceren heavy-hitting releases die ze willekeurig uploaden.

Lees meer

Videos

KRANKk nightw/ Manga Saint Hilare & Lewi B, Shlundee, Polar Youth, Yooth, Losco