Amadou & Mariam

+ Kabunga

Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

Maak kennis met het koningspaar van de afrobeats en global sounds! Amadou & Mariam is een geniaal, muzikaal en blind duo uit Mali. Mariam zingt in het Bambara, de taal van Mali. Haar man Amadou speelt meesterlijke solo's en aanstekelijke gitaarriffs. Samen brengen ze een uiterst dansbare mengeling van traditionele muziek en Westerse pop, met een serieus vleugje magie door de synergie tussen hun twee stemmen. 

In 2019 lieten ze een overvol Walter de Buckplein dansen. In 2021 is het aan de concertzaal van De Vooruit.

Kabunga is een project van de Malinese artiest Zonatan Dembele, zanger-bassist bij o.a. Rokia Traoré, Ben Zabo en Afrikän Protoköl sinds 2013 en soloartiest sinds 2015. Met Kabunga speelde hij reeds op verschillende podia in Mali en België. De voorbije jaren vond je hen in heel wat muziekcafés, op straatfeesten, in De Centrale in Gent en op het festival Les Goûts de Gand. Hun optredens zijn een heerlijk bruisende viering van het leven, waarbij aanstekelijke grooves en ingetogen momenten elkaar afwisselen. 

Kabunga

Kabunga is een project van de Malinese artiest Zonatan Dembele, een heerlijk bruisende viering van het leven, waarbij aanstekelijke grooves en ingetogen momenten elkaar afwisselen

Lees meer

Videos

Amadou & Mariam+ Kabunga
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 29
Avondkassa
€ 33

We volgen de door de overheid opgelegde maatregelen rond Corona. Vergeet zeker je Covid Safe Ticket en ID (of een ander identiteitsbewijs) niet. Je Covid Safe Ticket is geldig als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • 14 dagen na de eerste (J&J) of tweede prik (overige vaccins).
  • Na herstel van Covid 19. Dit wil zeggen 11 dagen na een negatieve PCR, tot 180 dagen na besmetting. 
  • Een negatieve PCR-test: Dag van afname + 48 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met zaterdag middernacht).
  • Een negatieve RAT-test (antigeentest):  Dag van afname + 24 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met vrijdag middernacht). De test moet zijn afgenomen en geregistreerd door medisch personeel.
  •  Kinderen < 12 jaar krijgen altijd toegang. 11 jaar geen CST, 12 jaar wel CST.

Een zelftest is onder geen enkele omstandigheid een geldig bewijs.

Meer info over de Covid-maatregelen via https://bit.ly/3z4K7wD