Ellen Schoenaerts 'Vrijblijvend Advies'

+ Rombouts & Watts

Ellen Schoenaerts zit niet stil. Na haar lovend onthaalde debuut in 2012 en tal van theatrale en muzikale omzwervingen presenteert ze haar nieuwe worp Vrijblijvend Advies. Met eigenwijze, bezwerende pop en een scherpe pen zet ze weer een ijzersterk album neer. 

Schoenaerts debuut Feiten stond in teken van liefdesverdriet en greep muzikaal terug naar helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvey. Voor de nieuwe plaat liet vooral het oeuvre van Benjamin Biolay een sterke indruk na. Het werd een ode aan het leven.

In de Handelsbeurs stapt ze - na de succesvolle livestream eerder dit jaar - nu voor publiek het podium op, met oude getrouwen Liesa Van Der Aa en Ephraim Cielen, versterkt door saxofonist en keyboardspeler Alban Sarens, bassist Alan Gevaert (Deus) en gitarist Cesar De Sutter (Peenoise).

"Dit album komt als van een andere planeet. Het is krachtig, geëngageerd en eigenwijs. En het groeit met elke beluistering. Geef het die tijd. " ★★★★ De Standaard

Nicolas Rombouts & Matt Watts is de opening act.

Op een avond in november 2020 spraken bassist/producer Nicolas Rombouts en de Amerikaans-Brusselse songwriter Matt Watts af in Nicolas’ zijn opnamestudio Studio Caporal, vlak achter het Antwerpse Centraal station. Een week na de zelfmoord van hun vriend, de kunstenaar Loloman (aka Ward Zwart) en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, besloten ze samen een opnamesessie doen.

Die avond en nacht deelden ze hun verlies in woorden, en op een gedempte piano, een contrabas en electronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er nieuwe, en tegen de volgende dag was hun nieuwe album klaar. Bedoeld om in één ruk van begin tot einde te worden beluisterd.

Het resultaat is Muted Songs For Piano, een uiterst intense luistertrip, en een album dat de heroïsche strijd aangaat met de persoonlijke nachtelijke demonen van de twee componisten.

Ellen Schoenaerts

Ellen Schoenaerts is de nieuwe ster aan het Nederlandstalige kleinkunst-firmament. Haar grootvader Julien was ooit een groot acteur, haar neef Matthias is het nu. Het kunstenaarsbloed kruipt waar het...

Lees meer
Ellen Schoenaerts 'Vrijblijvend Advies'+ Rombouts & Watts
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18