Boomtown dag 3 — Zware Gitaren (Kiosk Kouter)

met Brutus, Psychonaut en Wallace Vanborn

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt het gratis openluchtfestival Boomtown neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Democrazy zet mee haar schouders onder het festival en presenteert een editie die kleiner, maar fijner dan ooit is. 

Op donderdag zijn het al gitaren wat de klok slaat. Psychonaut en Wallace Vanborn zorgen voor zware rockriffs, catchy hooks en pompende ritmiek. En met het powertrio Brutus nodigt Boomtown één van ’s lands strafste metalbands van het moment uit. In de Opera brengt Tsar B haar nummers in een rustiger jasje tijdens Strings.

Wallace Vanborn (BE)

Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed...

Lees meer

PSYCHONAUT(BE)

Mechels postmetalcollectief dat met 'Unfold The God Man' (2018) misschien wel dé Belgische metalplaat van 2018 uitbracht, in eigen beheer. Consouling ondersteunt het album; een samenwerking volgt.

Lees meer

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer

Videos

Boomtown dag 3 — Zware Gitaren (Kiosk Kouter)met Brutus, Psychonaut en Wallace Vanborn
26.08.21
Deuren
17:00

Op 18 juli heeft de overheid het Covid Safe Ticket ingevoerd om festivals en evenementen veilig te organiseren. Dit ticket geeft iedereen toegang die volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken voor het evenement), recent negatief testte (maximum 48 uur voor aanvang) of in de laatste zes maanden besmet raakte met het Coronavirus.

Meer info • Covid Safe Ticket

De concerten op de Kiosk en GEM stage zijn gratis. Binnen in de prachtige Lullyzaal van de Opera zijn betalende concerten van Tsar B, David Numwami en Ansatz Der Machine, telkens aan €14 / ticket. Koop je tickets op tijd: de plaatsen zijn zéér beperkt.

De deuren van het festivalterrein openen elke dag om 17:00. Het einde is voorzien om 23:00.