Boomtown dag 3 — Tsar B (Opera)

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt het gratis openluchtfestival Boomtown neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Democrazy zet mee haar schouders onder het festival en presenteert een editie die kleiner, maar fijner dan ooit is. 

Hoewel Tsar B bekend staat om haar futuristische, donkere r&b, is ze van kinds af aan verknocht aan de viool. Het instrument sijpelt (al dan niet vervormd) door al haar producties, maar voor Strings neemt de viool de bovenhand. Zij aan zij met Trui Amerlinck op cello (Rosa Butsi, Ivy Falls, NABOU) brengt Tsar B haar nummers in een rustiger jasje. Ballads als Unpaintable en uitgeklede versies van Escalate en Flesh & Bones passeren de revue, maar verwacht ook aan herwerkingen van David Lang, Arvo Pärt en andere verrassingen. Wie weet ook Devil Baby die ze onlangs uitbracht met de zwoele stem van Mauro Pawlowski.

Tsar B(BE)

Tsar B verwierf internationale erkenning met haar "dark blue oriental R&B" op singles als 'Myth' en 'Escalate'. Met haar debuutalbum 'The Games I Played' mikt ze op de troon van haar held Beyoncé.

Lees meer

Videos

Boomtown dag 3 — Tsar B (Opera)
26.08.21
Uitverkocht
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 14

Op 18 juli heeft de overheid het Covid Safe Ticket ingevoerd om festivals en evenementen veilig te organiseren. Dit ticket geeft iedereen toegang die volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken voor het evenement), recent negatief testte (maximum 48 uur voor aanvang) of in de laatste zes maanden besmet raakte met het Coronavirus.

Meer info • Covid Safe Ticket

De concerten op de Kiosk en GEM stage zijn gratis. Binnen in de prachtige Lullyzaal van de Opera zijn betalende concerten van Tsar B, David Numwami en Ansatz Der Machine, telkens aan €14 / ticket. Koop je tickets op tijd: de plaatsen zijn zéér beperkt.

De deuren van het festivalterrein openen elke dag om 17:00. Het einde is voorzien om 23:00.