Boomtown dag 4 — Ansatz Der Maschine (Opera)

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt het gratis openluchtfestival Boomtown neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Democrazy zet mee haar schouders onder het festival en presenteert een editie die kleiner, maar fijner dan ooit is. 

Ansatz der Maschine brengt een muzikale mix van clicks ’n cuts en akoestische klanken, gedistilleerd uit het dagelijkse leven en op alle mogelijke manieren bewerkt tot fascinerende beats en feeërieke melodieën. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld. 

Vorig jaar kwam de band rond Mathijs Bertel met een nieuwe langspeler, "Burial Songs."  dat werd opgebouwd als een klassiek requiem. Afscheid nemen en loslaten zijn de centrale thema’s op de plaat. Live dompelen ze het publiek volledig onder met 'surround sound.' Goed voor een intense, troostende muziekervaring.

Ansatz Der Maschine

Ansatz Der Maschine is oorspronkelijk begonnen als een eenmalig project van soundtechnici Mathijs Bertel en Alexander Baert. Ondertussen is de Kortrijkse groep al uitgegroeid tot een briljante 8-...

Lees meer

Videos

Boomtown dag 4 — Ansatz Der Maschine (Opera)
27.08.21
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 14
Avondkassa
€ 17

Op 18 juli heeft de overheid het Covid Safe Ticket ingevoerd om festivals en evenementen veilig te organiseren. Dit ticket geeft iedereen toegang die volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken voor het evenement), recent negatief testte (maximum 48 uur voor aanvang) of in de laatste zes maanden besmet raakte met het Coronavirus.

Meer info • Covid Safe Ticket

De concerten op de Kiosk en GEM stage zijn gratis. Binnen in de prachtige Lullyzaal van de Opera zijn betalende concerten van Tsar B, David Numwami en Ansatz Der Machine, telkens aan €14 / ticket. Koop je tickets op tijd: de plaatsen zijn zéér beperkt.

De deuren van het festivalterrein openen elke dag om 17:00. Het einde is voorzien om 23:00.