Jan Swerts

+ Illuminine (trio)

Jan Swerts levert met Oud Zeer zijn vierde album af, waarop de prachtige stilte van graven wordt bezongen. Een moment van ingetogen grafduinen voor mensen die houden van de ruimte tussen het tijdelijke en het eeuwige. In zijn typische mix van singer-songwriter en klassiek herinnert Swerts de luisteraar aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn. De plaat komt uit bij Unday Records.

Na Weg (2010), Anatomie van de melancholie (2013) en Schaduwland (2016) voelt dit voor Swerts als een logische volgende stap aan. Al zijn hele leven is hij nieuwsgierig naar wat de tand des tijds met de mens uitricht, met zichzelf niet het minst, en dan zijn begraafplaatsen nooit ver weg. 

Illuminine is het muzikaal project van Kevin Imbrechts. Sinds de titelloze debuutplaat in 2015 cirkelt hij rond de rotonde waar Nils Frahm, Olafur Arnalds en A Winge Victory For The Sullen samenkomen. Serene, geïnspireerde eenvoud in een naadloze mix van neo-klassiek, post-rock en ambient.

Illuminine(BE)

Nils Frahm, Ólafur Arnalds en A Winged Victory For The Sullen verwelkomen met Illuminine, het geesteskind van Kevin Imbrechts, een nieuw gezinslid. Jarenlang experimenteerde Kevin Imbrechts in...

Lees meer
  Jan Swerts+ Illuminine (trio)
  Koop tickets
  Deuren
  19:00
  Voorverkoop
  € 18
  Avondkassa
  € 21

  Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

  De Handelsbeurs opent terug haar deuren voor concerten. Onder het huidige coronabeleid van de overheid gelden vanaf 1 september 2021 de volgende huisregels.

  Algemene regels:

  • We zetten optimaal in op ons uitstekende ventilatiesysteem, voorzien van CO2-meters.
  • De meeste concerten zijn vrij toegankelijk, zonder controle van het Covid Safe Ticket.
   Uitgezonderd enkele concerten met hogere capaciteit, zie onder.
  • De gratis vestiaire wordt weer geopend. 
  • Bij clubconcerten en staande concerten mag er in de concertzaal weer gedronken worden.
  • Mondmaskers:
   • In de inkomhal en de concertzaal zijn mondmaskers niet verplicht.
   • In de foyer, de bar en de wc's geldt het horecabeleid: daar moet je bij verplaatsing wel je mondmasker dragen.

  Dit concert heeft een capaciteit boven de 200 (september) of 500 (oktober, november, december) aanwezigen. Deze vinden plaats met controle op het Covid Safe Ticket, samen met je identiteitskaart. Een geldige RAT-test of PCR-test is ook toegestaan.

  Tickethouders krijgen hierover vooraf een mail ter herinnering. Opgelet: geen Covid Safe Ticket betekent geen toegang tot het event, zelfs al heb je een geldig ticket!