Glen Hansard

Er zijn maar weinig artiesten uit de indie-folkscene die een oscar én een succesvolle musical op hun naam mogen schrijven. Glen Hansard kan het allemaal. Als lid van de geweldige bands The Frames en The Swell Season werkt de singer-songwriter al jaren aan een fijnzinnig parcours bezaaid met literaire, intelligente en genuanceerde nummers. 

Als solo-artiest toont hij met sprekend gemak zijn veelzijdigheid sinds zijn debuutplaat Rhythm and Repose (2012). Opvolger Didn't He Ramble laat de sound horen van de singer-songwriters uit de jaren ’70. Op Between Two Shores (2018) horen we dan weer vintage soul, terwijl This Wild Willing (2019) walst van subtiele folk naar snedige indierock.

Je mag Hansard ondertussen gerust een levende legende noemen. Hij schreef tal van nummers voor hollywoodfilms als The Hunger Games, werkte samen met Eddie Vedder van Pearl Jam aan een cover van Bruce Springsteen's "Drive All Night”. En zijn live-reputatie is onverwoestbaar. Zo kopte De Morgen in 2016: “Allemaal met tranen in de ogen bij Glen Hansard op Rock Werchter”. En ook: “Glen Hansard verenigde The Barn voor een concert dat anderhalf uur lang van climax naar climax ging.” Moet volstaan om u te overtuigen, denken wij dan.

Videos

Glen Hansard
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 30
Avondkassa
€ 34

We volgen de door de overheid opgelegde maatregelen rond Corona. Vergeet zeker je Covid Safe Ticket en ID (of een ander identiteitsbewijs) niet. Je Covid Safe Ticket is geldig als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • 14 dagen na de eerste (J&J) of tweede prik (overige vaccins).
  • Na herstel van Covid 19. Dit wil zeggen 11 dagen na een negatieve PCR, tot 180 dagen na besmetting. 
  • Een negatieve PCR-test: Dag van afname + 48 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met zaterdag middernacht).
  • Een negatieve RAT-test (antigeentest):  Dag van afname + 24 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met vrijdag middernacht). De test moet zijn afgenomen en geregistreerd door medisch personeel.
  •  Kinderen < 12 jaar krijgen altijd toegang. 11 jaar geen CST, 12 jaar wel CST.

Een zelftest is onder geen enkele omstandigheid een geldig bewijs.

Meer info over de Covid-maatregelen via https://bit.ly/3z4K7wD