Black Flower

+ Lupa Gang Gang Quartet

Black Flower zet ongeschreven regels naar zijn hand en maakt een hoogst originele, hypnotiserende mix van Ethiojazz, afrobeat, oriental en dub. Denk aan John Zorn die de schoenen van Fela Kuti aandoet en danst op de muziek van Mulatu Astatke

Black Flower mag je gerust een supergroep noemen. We nemen even de tijd om wat te namedroppen. Nathan Daems is ook bandleider bij Echos of Zoo en Ragini Trio en speelde samen met o.a. Stavroz and Dijf Sanders. Jon Birdsong (hoorn) is dan weer ex-bandlid van o.a.  BeckCalexico en Think of One. Simon Segers drumt ook bij De Beren Gieren, MDC III en Stadt. De andere bandleden zagen we al aan de zijdes van o.a. Lee Perry, Jon Ghost, Lady Linn ,  ... 

Op het nieuwe album Magma werkten ze samen met onder andere Meskeren Mees en producer Frederik Segers (Sioen, Kartasan,...). Op 29 oktober lichtten ze met de single 'O Fogo' al een tipje van de sluier. We horen een nieuwe sound, met synth- en orgelgeluiden, verschillende soorten fluiten, live modular effecten op de drum, ... Het komt allemaal samen tot een interessante exploratie naar de identiteit van de band. 

Lũpḁ Gang Gang Quartet komt opdagen als voorprogramma. Deze jonge band maakte hun debut op 'De Ideale Wereld', stonden in 2020 op Gent Jazz en speelden in 2021 de finale van Sounds of Sprouts in de AB . In Augustus 2020 brachten het quartet hun recentste EP 'STALINGRAD' uit, daarop zoeken ze een balans tussen instrumentaal en vocals, experiment en geschreven muziek. Altijd met een hoekje af, maar op een goede manier.

LũpḁGangGang(BE)

LũpḁGangGang is een frisse, jonge band die kiest voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek.

Lees meer

Black Flower(BE)

Belgisch quintet dat een hoogst originele, hypnotiserende mix maakt van Ethiojazz, afrobeat, oriental en dub. Alsof John Zorn de schoenen van Fela Kuti aandoet, en danst op de muziek van Mulatu.

Lees meer
Black Flower+ Lupa Gang Gang Quartet
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18

We volgen de door de overheid opgelegde maatregelen rond Corona. Vergeet zeker je Covid Safe Ticket en ID (of een ander identiteitsbewijs) niet. Je Covid Safe Ticket is geldig als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • 14 dagen na de eerste (J&J) of tweede prik (overige vaccins).
  • Na herstel van Covid 19. Dit wil zeggen 11 dagen na een negatieve PCR, tot 180 dagen na besmetting. 
  • Een negatieve PCR-test: Dag van afname + 48 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met zaterdag middernacht).
  • Een negatieve RAT-test (antigeentest):  Dag van afname + 24 uur (bv. donderdag om 10 uur getest is een groen scherm tot en met vrijdag middernacht). De test moet zijn afgenomen en geregistreerd door medisch personeel.
  •  Kinderen < 12 jaar krijgen altijd toegang. 11 jaar geen CST, 12 jaar wel CST.

Een zelftest is onder geen enkele omstandigheid een geldig bewijs.

Meer info over de Covid-maatregelen via https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/