Everything UK: Peter Doherty

+ Vona Vella + Amyjo Doh & The Spangles

Als jonge snaak stond Peter Doherty te boek als intelligent, poëet, flamboyant en alles wat een mens zich maar kan wensen. Maar hij stevende zonder al te veel omwegen af op een woelig leven vol sex, drugs en rock & roll. Hij raakte bevriend met wijlen Amy Winehouse, was een tijdje samen met Kate Moss, trad met Elton John op tijdens Live Aid, ...

Ondertussen kleurt hij ons muzikaal leven al meer dan 20 jaar. Met Carl Barât vormde hij eind jaren '90 The Libertines. Debuutalbum Up The Bracket effende het pad voor bands als The Arctic Monkeys en Franz Ferdinand. Later vormde hij Babyshambles. Ook met deze band maakte hij een plaat voor de eeuwigheid, Down In Albion, met instant classics als “Fuck Forever” en “Albion”

Als solo-artiest moet hij niet onderdoen voor zijn oude bands. Solodebuut Grace/Wastelands leverde opnieuw klassiekers op als “Last Of The English Roses”, een nummer dat moeiteloos overeind blijft naast het beste werk van The Libertines of Babyshambles.

Doherty loopt tegenwoordig zo goed als nuchter rond op deze aardbol. Én met een nieuwe plaat onder de arm: The Fantasy Life Of Poetry & Crime verschijnt op 18 maart. Check alvast zijn nieuwe single “You Can’t Keep It From Me Forever”. We kunnen nu al niet wachten wat het zal geven... een Doherty in topvorm!

Vona Vella(UK)

Go Outside Forever, een sensatie van zes indie-edelstenen, omvat Vona Vella's verbluffende artisticiteit voor zonnige soundscapes met poëtische lyriek.

Lees meer

Peter Doherty(UK)

Peter Doherty is een Brits icoon: hij is dagelijks tabloid-voer (Kate Moss, crack & heroïne), kent een tumultueuze muzikale loopbaan (The Libertines, Babyshambles, The Littl'ans, solo), maar is...

Lees meer

Videos

Everything UK: Peter Doherty+ Vona Vella + Amyjo Doh & The Spangles
11.05.22
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 28
Avondkassa
€ 33,50