Whorses

+ Elefant

Recht vanuit de drassige prairies van Kortrijk gorde WHORSES zich stevig in het zadel der Belgische rock sinds hun eerste noise echo’s weerklonken, ergens in 2017. Deze vier cowboys vonden elkaar in een onbestemde queeste naar iets muzikaal nieuws, apart, scheef of eigenaardig — ruw, hard en compromisloos. Vlak nadat die intensiteit zowat hun handelsmerk werd, druppelden er andere invloeden binnen.

Winters, gerenoveerde repetitieruimtes en lockdowns deden de band grijpen naar akoestische set-ups en verwacht ook niet dat die met country-doordrenkte songs klinken als uw doorsnee singer-songwriter: WHORSES zou WHORSES niet zijn zonder dat edgy, weird of ongewoon intrigerende randje rond alles wat ze creëren. Voeg daarbij nog een dosis humor en zelfrelativering, en je snapt snel waarom het naamloze debuut van deze band wel een dubbelalbum moést worden.

Over debuutsingle 'Rocky' had Humo het volgende te zeggen: "Wat we horen? Een smerige riff à la Millionaire, een snuifje psychedelica op z'n Tame Impalas en de humor van Ween. Knap!"  Tweede single 'Wonderwall' noemde Dansende Beren dan weer "een ernstige kandidaat voor het noise-nummer van het jaar." 

Elefant(BE)

Elefant is als het schip van de muzikale apocalyps: een bizar kwartet dat kraut en sludge combineert, op smaak gebracht met curieuze oosterse toonladders.

Lees meer

Whorses(BE)

Kortrijkse noiserockband "met een zeer eigen smoel. Waarschijnlijk een smoel die net iets te rauw oogt voor de doorsnee mens, maar wij hebben ervan genoten" (Luminous Dash)

Lees meer
Whorses+ Elefant
06.05.22
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 9
Avondkassa
€ 12