Aksak Maboul

+ Aya Suzuki

Aksak Maboul is ongetwijfeld één van de meest fascinerende bands die ons land rijk is. In 1977 werd de experimentele avant-rock band opgericht door Marc Hollander. Later sloten ook Vincent Kenis, Chris Joris en Marc Moulin (Placebo, Telex) zich aan. Debuutplaat Onze Danses Pour Combattre La Migraine (recent heruitgebracht op Crammed Discs) is er eentje voor de eeuwigheid.

Na drie albums hield de band het midden jaren '80 voor bekeken. Maar sinds Figures (2020)de eerste nieuwe release in jàren, is Aksak Maboul weer helemaal terug van weggeweest. Pitchfork, Uncut, The Wire, Quietus, ... iedereen viel als een blok voor deze comebackplaat. Op het album horen we elektronische en akoestische instrumentatie, improvisatis, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages.  Eind 2021 verschenen ‘Redrawn Figures 1' & '2’, met covers en remixes van o.a. Cate Le Bon, The Notwist, Kate NV, Vanishing Twin, Felix Kubin, Toulouse Low Trax, Hello Skinny & Matias Aguayo en Hollander himself.  In 2022 mogen we een nieuw full album verwachten, olé!

Laetitia Sadier zal voor eeuwig en altijd geassocieerd blijven met Stereolab, de bijzondere band die ze in ’90 vormde met ex-partner Tim Gane. Getypeerd als ‘one of the most fiercely independent and original groups of the Nineties’ was Stereolab één van de eerste bands die de term ‘post-rock’ meekreeg.  In 2009 maakte Stereolab bekend dat ze er voor onbepaalde tijd mee stopten. Sindsdien bracht Sadier twee soloplaten uit. De recentste, Silencio, verscheen afgelopen zomer en bevat een aantal boeiende samenwerkingen met o.a. Tim Gane en Sam Prekop van The Sea and Cake.  Naast haar eigen werk, voegde Laetitia zang en songteksten toe aan opnames van o.a. Blur, Luna, Atlas Sound, Tyler The Creator en Common. Onlangs bracht Laetitia de eerste track 'New Moon' van haar nieuw te verschijnen soloalbum uit!

Support act is Aya Suzuki, een Japanese percussioniste die in België resideert. Ze speelde al met ensembles als ictus ensemble Spectra ensemble en trad solo op in De Bijloke, deSingel, STUK, QO-2, Concertgebouw Brugge, Handelsbeurs, ... 

Laetitia Sadier (FR)

Zangeres Laetitia Sadier zal voor eeuwig en altijd geassocieerd blijven met Stereolab, de zeer bijzondere band die ze in ’90 vormde met ex-partner Tim Gane. Getypeerd als ‘one of the most fiercely...

Lees meer

Aya Suzuki(JP)

Aya Suzuki is een Japanse percussionist gevestigd in België. Ze studeerde master percussie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en studeerde af aan de top van de afdeling klassieke muziek.

Lees meer

Aksak Maboul(BE)

De legendarische avant-rock band Aksak Maboul is één van de vreemdste, maar ook meest fascinerende bands uit de Belgische rockgeschiedenis.

Lees meer
Aksak Maboul+ Aya Suzuki
06.05.22
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16

Laetitia Sadier moet haar concert helaas annuleren wegens ziekte, de timetable werd daarom aangepast.