Marble Sounds

Het geweldige Marble Sounds ken je ongetwijfeld van de single 'Leave A Light On' (2013). Het nummer werd gebombardeerd tot Hot Shot op Studio Brussel, groeide uit tot hymne van de Music For Life-editie van dat jaar, schopte het tot de eerste plaats in de Afrekening én sleepte twee nominaties voor de MIA's in de wacht. En dan hebben we het nog maar over één nummer van de band gehad. 

Al meer dan tien jaar slaat Marble Sounds een brug tussen postrock en keurig georkestreerde pop. Steeds met nieuwe insteken en horizonten, maar met als anker dezelfde melancholie waarin ook Sufjan Stevens, Damien Jurado en Ólafur Arnalds zich thuis voelen.

Het nummer ‘Never Leave My Heart’ licht de sluier over de sound van het langverwachte vijfde album Axolotl op. Vanuit een bezwerende piano en Van Dessels fluweelzachte stem ontvouwt de song zich tot een weelderig georkestreerde indiepopparel.  Dit is het nieuwe Marble Sounds: meesterlijk opgebouwde songs die betoveren met virtuoze melodieën en klanken. Het belooft een volgend ijkpunt te worden, in eigen land én daarbuiten. 

Marble Sounds(BE)

U kent zonder twijfel het nummer 'Leave A Light On', maar Marble Sounds heeft nog heel wat meer in zijn mars.

Lees meer

Videos

Marble Sounds