Record Store Day

Voor deze 15de verjaardag van Record Store Day slaan het heilige triumviraat Music Mania Gent, Democrazy en Kunstencentrum Voo?uit weer de handen in elkaar om jullie allerlei muzikaal lekkers voor te schotelen. 

De vinylverkoop boomt als nooit tevoren: voor het eerst in 30 jaar werden er in 2021 meer vinylplaten dan cd’s verkocht in zowel de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk. Geen beter moment om bij te dragen aan deze heuglijke wereldwijde trend dan Record Store Day te vieren met live optredens!

De bands die komen opdraven zijn weer niet van de minsten:

Sylvie Kreusch - Ramkot - Jan Verstraeten - Pauwel - Intergalactic Lovers - Camille Camille - Het Zesde Metaal - MEROL - Mooneye - Reinhard Vanbergen & Charlotte Caluwaerts - Steven De Bruyn & Jasper Hautekiet - Flip Kowlier

Sylvie Kreusch(BE)

Sylvie Kreusch brengt baanbrekende muziek en visuele kunst die haar tot één van de meest indrukwekkende en opwindende artiesten in Europa maken.

Lees meer

ramkot

Ramkot laat u dansen en headbangen. Soms zelfs tegelijkertijd.

Lees meer

Mooneye(BE)

Indierock met elementen uit de folk en country die door een geoliede band wordt vertaald in een opzwepende liveperformance. Mooneye is tegelijk klein en groot, secuur en speels.

Lees meer

Camille Camille(BE)

Camille Camille: de jonge vrouw die indruk maakte tijdens haar deelname aan De Nieuwe Lichting 2019. Haar zachte stem en dromerig oeuvre brengen je al gauw naar hogere sferen.

Lees meer

Flip Kowlier(BE)

Flip Kowlier is moeilijk in één vak te stoppen. Door de jaren heen bewees de sympathieke West Vlaming dat hij zowat elk genre aankan: van folk, pop en country tot gitaargeweld, hip hop en zelfs reggae

Lees meer

Charlotte & Reinhard(BE)

Reinhard Vanbergen (Rheinzand, Das Pop,..) en Charlotte Caluwaerts (Rheinzand, The Happy) namen een plaat op als liefdesverklaring aan het goede leven.

Lees meer