Gwenifer Raymond & Eric Chenaux ✞ Theresia

Na een reeks hele fijne concerten vorig jaar, verblijden Theresia, Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER jullie ook in 2022 weer met een eigenwijs programma vol lokaal en minder lokaal talent.

GWENIFER RAYMOND

Gwenifer Raymond begon gitaar te spelen op haar achtste, kort nadat ze voor het eerst had kennisgemaakt met het olijke duo punk en grunge. Na jarenlang in verschillende punkbands te hebben gespeeld in de Welshe valleien, begon ze steeds meer naar vooroorlogse bluesmuzikanten en folkmuzikanten uit de Appalachen te luisteren, wat haar uiteindelijk bij de Amerikaanse primitieve gitaristen bracht.  

Op haar tweede en recentste plaat Strange Lights Over Garth Mountain (2020) zet ze traditionele composities op avontuurlijke wijze naar haar eigen hand. 

ERIC CHENAUX

Eric Chenaux is een Canadese gitarist, songwriter, zanger en geluidskunstenaar. Hoewel hij ondertussen al tien jaar in Frankrijk woont, mag Chenaux gerust als een sleutelfiguur gezien worden in de indie- en improvisatiescene van Toronto in de jaren ‘90 en 2000. Hij is zowel frontman als begeleidingsmuzikant geweest in tal van bands - gaande van experimentele en hedendaagse klassieke muziek, tot jazz, country en folk. Chenaux speelt nog steeds in veel verschillende bands, ofwel als performer of als componist en arrangeur. 

Op zijn experimentele soloalbums baant hij zich compromisloos een weg doorheen avant-folk, out-jazz en pop, geworteld in een uniek samenspel rafelige, deels geïmproviseerde gitaarpartijen en heldere tenorballades. Tiny Mix Tapes noemt hem "onnavolgbaar", The Quietus omschrijft zijn soloalbums als "verbluffend mooi". De muziek op zijn recentste soloplaat Say Laura (2022) verdient dezelfde adjectieven.

Gwenifer Raymond(UK)

Gwenifer Raymond haalt de mosterd bij vooroorlogse bluesmuzikanten en folkmuzikanten uit de Appalachen, wat haar uiteindelijk bij de Amerikaanse primitieve gitaristen bracht.

Lees meer

Eric Chenaux(CA)

Lokale underground held in Canada, experimenteel en vrijgevochten muzikant, schepper van harmonieuze en melodieuze muziek, één van de meest productieve leden van de scene rond het Canadese label...

Lees meer

Videos

Gwenifer Raymond & Eric Chenaux ✞ Theresia
12.05.22
Deuren
18:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18